Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se schimbă VREMEA. Condiții meteo în regiuni din țară până în 15 ianuarie. Prognoza ANM pe 2 săptămâni, actualizată

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat luni prognoza de vreme actualizată, valabilă pentru următoarele două săptămâni, în fiecare regiune din țară și la munte.

În Transilvania și în celelalte regiuni din țară, vremea se răcește spre finalul acestei săptămâni. Probabilitatea de precipitații – ploi, dar și ninsori – este ridicată din 5 ianuarie.

”De miercuri o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între minus 5 până la cel mult 5 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale minimelor de -4…-3 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1-4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.

Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: LA MUNTE

Vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acesteia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3…-2 grade și ale celor nocturne de -8…-7 grade.

În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va avea mici ocilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5…-2 grade și minime de -9…-6 grade.

Vor fi precipitații în 4 și 5 ianuarie, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: BANAT

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4-6 grade și ale minimelor de 2-5 grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va oscila ușor și va atinge medii regionale ale maximelor de 4-7 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 4 ianuarie și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: CRIŞANA

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3-5 grade și ale minimelor de -3…-2 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative; se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2-5 grade și ale minimelor de -4…-1 grad.

Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: MARAMUREŞ

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2-4 grade și ale minimelor de -5…-3 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative; se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1-3 grade și ale minimelor de -5…-2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta. Spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1…1 grad și ale minimelor de -6…-4 grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta; se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1-4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.

Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: DOBROGEA

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3-4 grade și ale minimelor de -1…0 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4-7 grade și ale minimelor de -1…2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: MUNTENIA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta. Spre finalul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4-5 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta; se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4-7 grade și ale minimelor de -3…-1 grad.

Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Vremea/prognoza meteo 2-15 ianuarie: OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5-6 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

În a doua săptămână, variațiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative și se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4-7 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 5 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax