Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, de 1 Mai şi în următoarele două săptămâni

soare

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 30 aprilie – 13 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi foarte cald la începutul lunii mai, cu maxime de 28 de grade Celsius. Din a doua săptămână, vremea se mai răceşte. Sunt posibile averse şi furtuni în jurul datei de 5 mai.

În Transilvania, media temperaturilor maxime se va situa, în timpul primei săptămâni, cu mult peste cea climatologic specifică începutului lunii mai, cu valori de 25-28 de grade. În intervalul 7 – 9 mai, răcirea vremii va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale în această perioadă, iar până pe 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 20 și 22 de grade.

Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 8-12 grade, iar între 7 și 13 mai această medie nocturnă va fi de 4-8 grade.

Începând cu data de 5 mai, probabilitatea pentru averse (ploi) și descărcări electrice va fi relativ ridicată și nu sunt excluse zilele în care izolat cantitățile de apă să fie mai însemnate.

În judeţul Alba, de 1 Mai, vremea se anunţă capricioasă. Sunt posibile furtuni sau averse, marţi, însă temperaturile rămân ridicate: maxime de 28 de grade Celsius.

La munte, valorile de temperatură, în timpul primei săptămâni se vor menține mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variații nesemnificative de o zi la alta; astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 18-20 de grade, iar minimele de 7-9 grade. Între 7 și 9 mai se va produce o răcire a vremii ce va determina scăderea temperaturii medii diurne spre 12 grade, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni să se producă mici variații în jurul acestei valori. Regimul termic nocturn va deveni treptat, în a doua săptămână, apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, cu medii ale valorilor minime de 3-6 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, local mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice, va fi relativ ridicată intervalul 6 – 13 mai.

În Dorogea şi pe litoral, în intervalul 30 aprilie-5 mai, valorile diurne se vor situa peste normele perioadei, înregistrându-se valori medii de 21-.25 de grade, chiar 26 de grade în 5 mai. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere până spre o medie regională de 20 de grade în data de 8 mai, apoi nu vor fi variații notabile de la o zi la alta media situându-se în jurul a 19 grade.

Aceeași tendință este estimată și pentru regimul termic nocturn, astfel că până în 7 mai mediile minimelor vor fi în creștere, de la 10-11 grade la începutul primei săptămâni până spre 14-15 grade în zilele de 5 și 6 mai. În a doua săptămână, valorile medii vor scădea până spre 11 grade în 9 mai, apoi nu vor varia semnificativ până la sfârșitul intervalului, menținându-se în jurul a 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va crește pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

sursa: meteoromania.ro

credit foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate