Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, în următoarele două săptămâni. Condiţii meteo de Rusalii şi 1 Iunie

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din ţară. Până în 3 iunie, în Transilvania, vremea va fi schimbătoare, cu perioade mai calde, apoi mai răcoroase şi instabilitate atmosferică.

În Transilvania, în intervalul 21 – 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii, se va concretiza printr- o creștere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26-27 grade. În weekend, regimul termic diurn, în ușoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurul datei de 30 mai, după care va coborî spre 22-23 de grade. Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referință, în medie regională de 6-8 grade, vor marca și ele o creștere treptată, spre 10-11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8-10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 și 22 mai și în perioada 25 mai – 3 iunie.

La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crește în perioada 21 – 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 și 26 mai, acestea vor marca o scădere spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade.

Același parcurs îl vor avea și valorile termice nocturne, respectiv o creștere de la o medie de 5 grade, în dimineața zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârșitul nopții de 24/25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative.

Manifestări specifice instabilității atmosferice, vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Aversele, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 – 29 mai și 30 mai – 3 iunie.

În Dobrogea şi pe Litoral, temperatura aerului va fi în creștere treptată, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, medie regională a maximelor va fi de 25-26 de grade, iar minimele de 16-17 grade. Ulterior, vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23-24 grade și de 13-14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variații semnificative de la aceste valori.

Până în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate și slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax