Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, la început de iunie. Prognoza meteo pe două săptămâni

peisaj vale munte meteo

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada28 mai-10 iunie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se menţine caldă până la finalul lunii mai, apoi se mai răceşte. În primele 10 zile ale lunii iunie, sunt posibile ploi.

În Transilvania, până la finalul lunii mai, un proces de încălzire a vremii, se va concretiza printr-o medie regională a valorilor maxime de 28-29 de grade. În primele 2 zile din iunie, temperaturile maxime vor scădea spre medii de 22 de grade, apoi vor crește până la medii regionale, în perioada 3-8 iunie, de 24-26 de grade.

În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răcori urmând a se înregistra temperaturi maxime medii de 23-24 de grade.

Media temperaturilor minime va marca o scădere, de la 11 grade la început, până în jurul a 8 grade în data de 29 mai, urmată de o creștere spre 11-12 grade în cursul dimineților de 1 și 2 iunie. În 3 iunie, o răcorire a vremii va determina înregistrarea unor minime termice în jur de 8 grade, pentru ca ulterior acestei date, minimele să crească din nou, dar ușor, spre 11 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 1 – 10 iunie.

La munte, valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară, până la finalul lunii mai, de la 16 grade la început, până la 18 grade, în medie regională, la sfârșit. În zilele de 2 și 3 iunie, temperatura aerului va marca o scădere spre 14 grade, apoi o creștere până în jurul a 16 grade, în data de 4 iunie, după care, regimul termic va fi relativ staționar până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Același parcurs îl vor avea și mediile valorilor termice nocturne, respectiv o creștere de la 8 grade, în 28 mai, până spre 10 grade, în dimineața zilei de 1 iunie; o scădere până la 6-7 grade în cursul dimineților de 2 și 3 iunie, pentru ca mai apoi, să crească ușor spre 8 grade în 4 iunie, iar până la sfârșitul perioadei de referință să nu prezinte variații semnificative.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 28 și 29 mai și, aproape în fiecare zi începând cu 1 iunie, până la sfârșitul intervalului de prognoză.

În Dobrogea şi pe Litoral, ultimele zile din luna mai și prima zi de iunie, vor fi caracterizate de temperaturi în creștere, în medie, maxime de 27 de grade și minime în jur de 16 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel că, în 3 iunie media valorilor diurne va fi de 21 de grade, iar a celor nocturne, în dimineața de 4 iunie va fi de 13 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile medii diurne vor ajunge până în jurul a 25 de grade în ziua de 5 iunie, iar până la sfârșitul perioadei de referință, variațiile nu vor fi semnificative.

Temperaturile minime vor urma un parcurs similar. Astfel, vor crește spre 16 grade până în data de 7 iunie, pentru ca, până la sfârșitul intervalului să nu se modifice notabil, situându-se în jurul a 15 grade, în ultima dimineață.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 1 și 2 iunie și în perioada 5 – 10 iunie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate