Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 1 iulie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

peisaj vale munte meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 18 iunie-1 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, în primele zile ale primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi treptat, cu maxime de până la 29 de grade Celsius în zilele de 20 și 21 iunie. Precipitații sunt așteptate mai ales în intervalul 21-25 iunie.

În Transilvania, în primele zile ale primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor crește de la 23 de grade în prima zi, spre 29 de grade pe 20 și 21 iunie. Apoi va avea lor o răcorire, iar temperaturile maxime în intervalul 23 – 29 iunie se vor situa în jurul unei medii de 24 de grade și, abia spre sfârșitul celei de a doua săptămâni, regimul termic va marca o creștere ușoară, spre 26…27 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor fi de 14…15 grade, iar după data de 23 iunie vor marca o scădere, spre valori medii regionale de 10…11 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menține relativ ridicată aproape pe întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 21 – 25 iunie. În jurul datei de 22 iunie ploile se vor semnala pe arii extinse și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind călduroasă. Astfel, media temperaturilor maxime va crește de la aproximativ 27 de grade pe 18 iunie spre valori în jurul a 30 de grade pe 20 și 21 iunie. Ulterior, vremea se va răcori, iar media regională a temperaturilor maxime va scădea spre 26 de grade, valoare în jurul căreia se va menține din 23 iunie până spre sfârșitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor urma o evoluție similară cu a maximelor, așadar vor crește în prima parte a intervalului spre medii în jurul a 19 grade, ce se vor atinge în zilele de 21 și 22 iunie, apoi vor coborî spre 17 grade până pe 24 iunie, pentru ca ulterior, până la sfârșitul intervalului, să nu mai prezinte variații semnificative, situându-se, în medie, în jurul a 16…17 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată în intervalul 22 – 25 iunie.

La munte, temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară, spre o medie de 19 grade în data de 21 iunie, apoi vor fi în scădere, spre 16 grade în 23 iunie, valoare ce va caracteriza întreg intervalul 24 – 29 iunie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză, maximele vor crește ușor, spre aproximativ 17 grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, astfel încât valorile minime vor crește ușor până pe 22 iunie, când se vor înregistra 12 grade, în medie, pentru ca apoi să scadă până în jurul a 9 grade pe 23 iunie. Ulterior, până la sfârșitul perioadei de prognoză, nu vor mai fi înregistrate variații semnificative.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax