Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 10 septembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 28 august – 10 septembrie, în regiuni din ţară.În Transilvania, vremea se răceşte, apoi temperaturile cresc din nou, din 31 august. Vremea va fi călduroasă şi la începutul lunii septembrie. Ploi locale sunt posibile în jurul datei de 5 septembrie şi spre sfârşitul perioadei de prognoză.

În Transilvania, la începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi mult mai scăzute decât cele înregistrate în precedentele zile, astfel că media maximelor va fi de 23-27 de grade, iar a minimelor de 8-11 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime de 27-30 de grade și minime de 10-14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații relativ mici în evoluția regimului termic, acesta urmând a caracteriza o vreme în general caldă, local chiar călduroasă în vestul și sud-vestul regiunii.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scăzute decât în precedentele zile, dar apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 15-18 grade, iar a minimelor de 6-9 grade. Din data de 31 august, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi maxime de 17-20 de grade și minime de 8-12 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în regimul termic, vremea menținându-se în general caldă.

La începutul intervalului vor fi averse locale, iar probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere după data de 4 septembrie și în special în ultimele zile ale perioadei de referință.

În Dobrogea şi pe litoral, în perioada 29-31 august valorile de temperatură vor fi în scădere, dar vor deveni apropiate de cele climatologic specifice sfârșitului verii, cu maxime de 23-25 de grade și minime de 13-16 grade, în medie regională. Din data de 1 septembrie, vremea se va încălzi treptat, fiind de așteptat temperaturi medii diurne de 25-28 de grade și nocturne de 15-17 grade. Conform estimărilor, în cea de-a doua săptămână de prognoză vor fi variații relativ mici ale regimului termic, vremea menținându-se în general caldă.

La începutul intervalului de referință, local vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou în creștere în special după data de 6 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax