Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 11 august. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Publicat

meteo soare nori furtuna

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 11 august, în regiuni din țară. În Transilvania, vor fi variații de temperatură în această săptămână, apoi maximele termice se stabilizează. Sunt așteptate furtuni în perioadele 31 iulie-4 august și 6-9 august.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în creștere până la 31-32 de grade în datele de 30 și 31 iulie, apoi, în următoarele patru zile va scădea cu aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. În cea de a doua săptămână de prognoză, maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 25 și 28 de grade.

Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineața zilei de 1 august și un minim în dimineața de 5 august, când se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar ulterior se va menține în jurul a 13 grade până la sfârșitul celor două săptămâni.

Vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice, îndeosebi în intervalele 31 iulie-4 august și 6-9 august. 

În Dobrogea și pe litoral, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va crește spre 32 de grade în data de 31 iulie. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 22 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică de 16-17 grade în intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 18 grade.    

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 1-4 august.

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august și 21 de grade în 30 și 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului celor două săptămâni.

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax