Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 12 august. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 30 iulie – 12 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii, cu excepția depresiunilor, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

În Transilvania vremea va fi ușor mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii, cu excepția depresiunilor, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În aceste condiții, media regională a temperaturilor maxime va fi de 29…30 de grade, cu o tendință de scădere în ultimele zile de prognoză, spre 27…28 de grade. Minimele se vor menține în jurul a 16 grade în intervalul 30 iulie –2 august, apoi vor marca o scădere spre medii de 14…15 grade.
Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză vor fi perioade în care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalul 30 iulie–3 august.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi local călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Se vor înregistra maxime ușor peste 30 de grade în cea mai mare parte a zonei continentale, dar trecător astfel de valori se vor atinge și pe litoral. O ușoară răcire se va produce din data de 8 august, când mediile valorilor termice
maxime diurne vor fi în jurul a 29 de grade. Minimele nocturne vor fi ridicate în primele patru zile, urmând a se înregistra între 20 și 24 de grade, apoi vor scădea ușor, spre medii de 20 de grade.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat până în data de 2 august, astfel încât, mai ales după orele amiezilor
se vor semnala averse, însă ulterior acesta va fi în scădere.

La munte regimul termic diurn nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că mediile temperaturi lor maxime vor fi de 18…20 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere, de la medii de 12….13 grade în primele zile, spre 10 …11 grade. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax