Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 12 iulie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi averse

Publicat

soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 29 iunie – 12 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, se încălzeşte după 1 iulie, când media temperaturilor maxime ajunge la 31 de grade. Vor fi averse între 30 iunie şi 3 iulie, dar şi în jurul datei de 7 iulie.

În Transilvania, intervalul va debuta cu valori temice diurne apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii iunie, cu maxime în jurul a 24 de grade. După data de 1 iulie, valorile termice vor creşte treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 30-31 de grade.

În prima săptămână, variaţiile termice nocturne vor fi nesemnificative, media regională a temperaturilor minime fiind de 11-12 grade. În a doua săptămână va exista o uşoară creştere a valorilor termice nocturne, până la medii de 14-15 grade.

Se vor semnala averse, în general slabe cantitativ, îndeosebi în intervalul 30 iunie – 3 iulie, dar şi în jurul datei de 7 iulie.

La munte, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, în medie regională, între 15 şi 18 grade şi minime între 7 şi 10 grade. Apoi vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor urca, în medie regională, până la 24 de grade, iar minimele se vor situa între 12 și 14 grade.

Vremea va fi în general instabilă în prima săptămână a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scădea.

În Dobrogea şi pe litoral, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul valorii de 26 de grade şi minime de 16-17 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade.

Averse slabe, cu carater local pot apărea în perioada 2 – 4 iulie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax