Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 13 august. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

vara

cetate alba catedrala soare steag vara Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 31 iulie – 13 august, în diferite regiuni ale ţării. În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime vor fi în creștere ușoară și treptată, de la valori medii de 32 de grade, până în jurul a 36 de grade, caracterizând o vreme caniculară în cea mai mare parte a regiunii. După data de 6 august va crește probabilitatea de apariție a averselor și fenomenelor asociate instabilității atmosferice.

În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime vor fi în creștere ușoară și treptată, de la valori medii de 32 de grade, până în jurul a 36 de grade, caracterizând o vreme caniculară în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 13 și 18 grade. Apoi, valorile termice medii vor scădea ușor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade.

După data de 6 august va crește probabilitatea de apariție a averselor și fenomenelor asociate instabilității atmosferice.

În Dobrogea și pe litoral vremea va fi călduroasă pe parcursul aproape întregului interval. Se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între 29 și 34 de grade, cu mențiunea că în perioada 3 – 7 august în partea continentală vor fi și valori diurne de peste 35 de grade. În cele două săptămâni, minimele termice vor avea valori medii cuprinse între 18 și 23 de grade, nopțile cele mai calde fiind estimate pentru perioada 4 – 9 august.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

La munte, vremea va fi caldă în tot intervalul, dar cu precădere în prima săptămână când se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între 21 și 26 de grade și minime între 12 și 16 grade.

Începând cu data de 7 august vor apărea aversele și fenomenele asociate instabilității atmosferice.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax