Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 15 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime

Publicat

flori de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru regiuni din ţară în perioada 2-15 iulie. În Transilvania, vremea se mai încălzeşte în această săptămână. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 – 15 iulie.

În Transilvania, vremea se va afla într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului, când valorile medii ale temperaturilor diurne vor crește de la 20 de grade în prima zi, până spre 27 de grade în data de 6 iulie. Ulterior, nu vor fi variații semnificative astfel că, în perioada 7- 11 iulie, temperaturile maxime se vor menține în jurul mediei de 26 de grade. Din 12 iulie, maximele vor crește ușor și treptat, atingând la sfârșitul intervalului de prognoză în medie 28-29 de grade.

În ceea ce privește regimul nocturn, acesta va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel minimele vor crește până la medii de 14 grade în data de 7 iulie, pornind de la 8 grade în primele zile ale intervalului, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, variațiile să nu fie notabile, urmând ca temperaturile minime să se mențină în jurul a 13-14 grade, în medie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 6-15 iulie.

În Dobrogea şi pe litoral, în prima săptămână a intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, de la 24 grade, în data de 2 iulie, spre 28 de grade, în 6 iulie. Ulterior acestei date și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media temperaturii maxime va fi de 27-28 de grade.

Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmând astfel ca temperaturile minime să crească treptat de la medii de 14 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 18-19 grade în data de 7 iulie. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor exista variații notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 3- 5 iulie, apoi între 6 și 12 iulie.

La munte, începând cu 2 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a crește de la valori medii de 13-14 grade, spre 18 grade în 6 iulie. Ulterior, acestea vor scădea ușor, spre 16 grade în 8 iulie. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 9 -15 iulie temperaturile maxime să se mențină în jurul valorii medii de 19 grade.

Minimele vor crește până spre valori medii de 10 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 8 -15 iulie media temperaturilor minime să se mențină în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 6 – 15 iulie, însă și în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax