Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 15 septembrie. Temperaturi și precipitații. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

munti meteo

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme în regiuni din țară, în următoarele două săptămâni, până în 15 septembrie. În Transilvania, după două zile de vară la început de septembrie, urmează o răcire cu câteva grade. Apoi se va încălzi, pentru trei zile, iar ulterior temperaturile vor scădea din nou. Sunt așteptate și ploi, în două intervale din prima jumătate a lunii septembrie.

În Transilvania, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade, dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade. În perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28-29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul 10-15 septembrie. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 8-10 grade.

Ploi slabe vor apărea pe arii restrânse în zilele de 3 și 4 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse și este posibil ca izolat să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30-31 de grade, după care în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori ușor, iar media va scădea spre 26-27 de grade. Ulterior, în 6 și 7 septembrie, valorile diurne vor crește ușor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24-25 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 și 17 grade, exceptând primele nopți când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 19-20 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9-12 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20…21 de grade, în primele două zile, spre 14…15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10…12 grade în primele nopții, până la 6 grade spre sfârșitul intervalului.

În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax