Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 16 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Zile de caniculă şi ploi scurte

Publicat

soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 3 – 16 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea de menţine caniculară, cu temperaturi de 34 de grade joi, 6 august, după care vor mai scădea cu câteva grade. Probabilitatea de ploi se menţine redusă, însă sunt posibile precipitaţii de scurtă durată, izolat, în perioada 11-13 august.

În Transilvania, în intervalul 3 – 7 august vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că în vestul şi sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând să crească de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 34 de grade în data de 6 august.

Va urma o uşoară diminuare a regimului temperaturilor în perioada 8 -10 august, când maximele vor fi în jurul a 32 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic foarte ridicat, local canicular.

În privinţa regimului valorilor nocturne, acestea vor fi în medie de 12-13 grade în primele nopţi, dar şi în perioada 9 – 11 august, când în depresiuni vor fi si valori mai mici de 10 grade, iar în restul perioadei media regionala va fi de 14-15 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă pe parcursul intervalului de referinţă, ploi de scurta durată fiind de aşteptate izolat, în special în zonele mai înalte de relief, în perioada 11 – 13 august.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că temperaturile maxime se vor menţine în general la o medie de 30-32 de grade, iar în vestul zonei izolat va fi caniculă, cel mai probabil în a doua săptămână.

Minimele termice vor fi de 20-22 de grade, valori mai mici (aproximativ 19 grade, medie regională) urmând a se înregistra în primele nopţi.

Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, averse slabe fiind posibile izolat doar în data de 5 august.

La munte, vremea se va menţine caldă pe parcursul celor două săptămâni, fără variaţii termice semnificative, astfel că maximele vor fi, în medie, între 21 şi 24 de grade, iar minimele de 13-14 grade, mai scăzute în primele nopţi.

Intervalul de referinţă va fi caracterizat de un regim pluviometric în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind de aşteptate doar izolat, în special în jurul datei de 6 august.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax