Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 17 iulie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când scăpăm de furtuni

cer, vremea, meteo

Publicat

cer, vremea, meteo Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 4 – 17 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se păstrează caldă în această săptămână, dar cu temperaturi mai suportabile, de până la 28 de grade Celsius. Apoi va fi şi mai cald. Ploi şi furtuni vor fi în special în perioada 6-7 iulie, respectiv 14-16 iulie.

În Transilvania, în prima săptămână vor fi zile calde, cu maxime diurne de 25-28 de grade și minime de 12-15 grade, dar și zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 21-24 de grade şi dimineţi în care temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice în luna iulie, respectiv 8-10 grade, medie regională.

În cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30-32 de grade şi ale minimelor de 13-16 grade.

Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse în special în perioada 6-7 iulie şi din nou în intervalul 14-16 iulie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi în medie de 16-18 de grade, iar cele minime de 8-10 grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 13-16 grade şi dimineţi reci în care temperaturile vor fi de 5-8 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea se va încălzi apreciabil, astfel că media valorilor diurne va fi de 19-23 de grade şi a minimelor de 10-14 grade.

Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse în special în zilele de 6-7 iulie şi în perioada 14-17 iulie

În Dobrogea şi pe Litoral, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 27-29 de grade, iar cele minime de 16-20 de grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24-26 de grade şi dimineţi în care temperaturile vor fi de 14-18 grade, medie regională.

În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi de 30-31 de grade şi a minimelor de 18-20 de grade.

Ploi mai frecvente vor fi în data de 7 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va creşte spre sfârşitul intervalului de prognoză.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate