Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 18 septembrie. Posibile ploi şi temperaturi uşor mai scăzute, la început de an şcolar

Publicat

ploaie 3 meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru intervalul 5-18 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, la începutul anului şcolar, vremea se răcoreşte, iar în jurul datei de 15 septembrie sunt posibile ploi.

În Transilvania, regimul termic nu va avea variații semnificative în intervalul 5 – 14 septembrie, interval în decursul căruia maximele diurne vor fi de 27-28 de grade, iar minimele nocturne de 12-13 grade. Începând cu data de 15 septembrie va avea loc un proces de răcire ușoară, care va determina, în ultima zi a intervalului de prognoză, temperaturi maxime de aproximativ 24 de grade și minime de 10 grade, ca medii la scara întregii regiuni.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în cea mai mare parte intervalului, dar pe 5 septembrie și, din nou, în jurul datei de 15 septembrie, se vor semnala ploi la nivel local.

La munte, regimul temperaturii aerului nu va prezenta variații importante în decursul celor două săptămâni de prognoză, manifestând o tendință ușoară, dar constantă, de scădere. Astfel, maximele diurne se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade în prima săptămână de prognoză, iar ulterior vor scădea treptat, spre 14-15 grade, în jurul datei de 18 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 10 grade în mare parte a intervalului și, doar în ultimele zile, vor marca o ușoară scădere, spre 7-8 grade.

Va ploua local pe data de 5 septembrie, când, punctiform, se pot cumula cantități de apă mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va crește din nou, după data de 10 septembrie.

În Dobrogea şi pe litoral, pe tot parcursul intervalului de prognoză nu se vor semnala modificări semnificative ale regimului termic. Astfel, temperaturile diurne vor fi de 28-29 de grade în primele zile și 25-26 de grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni, ca medie regională. Minimele nocturne, situate, de asemenea, într-un ecart strâns, vor fi de 17-18 grade în prima săptămână, iar la finalul intervalului vor sădea ușor, spre 16 grade pe data de 18 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare și slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 13 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax