Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 2 septembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

c

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 20 august – 2 septembrie, în regiuni din ţară.În Transilvania, în intervalul 20 – 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 30-31 de grade.

În Transilvania, în intervalul 20 – 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, călduroasă după-amiaza în zona de câmpie a regiunii, iar media regională a maximelor va fi de 30…31 de grade. Ulterior, până în data de 28 august, maximele vor coborî până spre 24 de grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni temperaturile diurne vor crește ușor și vor atinge 25…26 de grade, în medie. Temperaturile minime nu vor varia în prima săptămână semnificativ, media regională fiind de 14….15 grade. Ulterior valorile medii ale temperaturilor nocturne vor coborî spre 10 grade în data de 28 august, pentru ca apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile să nu fie notabile, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 11 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 și 28 august, când vor fi pe arii extinse și mai importante cantitativ.

În Dobrogea și pe litoral, până în data de 26 august media maximelor termice va avea variații între 29 și 31 de grade, în următoarele două zile va scădea cu aproximativ 4…5 grade, apoi va crește ușor, dar, cel mai probabil, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu va mai depăși 28 de grade. Media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 20 de grade până la începutul celei de a doua săptămâni, în diminețile de 28 și de 29 august va fi mai răcoare, se vor atinge aproximativ 16…18 grade, apoi nu vor mai fi vaziații semnificative.

Instabilitatea atmosferică va fi redusă, exceptând începutul celei de a doua săptămâni când probabilitatea ca aversele să apară pe arii mai extinse și să fie importante cantitativ va fi ridicată.

La munte, până în data de 26 august valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele zile se va resimți o răcorire de aproximativ 4…5 grade, apoi temperaturile maxime, cât și cele minime, nu se vor mai modifica semnificativ.

Vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar mai intense și pe arii mai extinse vor fi cele ce vor cădea între 26 și 28 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax