Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 20 mai. Furtuni, averse şi variaţii de temperatură

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, pentru perioada 7-20 mai. În Transilvania, vremea continuă să fie caldă în această săptămână, iar ulterior temperaturile mai coboară câteva grade. Apoi, se încălzeşte iar. Sunt aşteptate în continuare furtuni şi averse.

În Transilvania, vremea va fi caldă în prima săptămână de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime de 24-25 de grade. Ulterior, în perioada 13 – 18 mai, va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21-22 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creștere ușoară de temperatură. Media minimelor va fi de 10-11 grade, cu valori mai scăzute în ziua de 8 mai, când va fi în jurul a 6 grade, dar și în perioda 14-18 mai.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 8-12 mai și după data de 15 mai. Izolat, cantitățile de apă pot fi însemnate.

La munte, pe parcursul celor două săptămâni nu vor fi variații semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14-15 grade, valori mai scăzute fiind posibile la mijlocul lunii mai, respectiv în perioada 15-18 mai. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, izolat însemnate cantitativ, se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

În Dobrogea şi pe Litoral, în prima zi a intervalului vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor maxime de 25-26 de grade, apoi se va înregistra o scădere a acestora spre medii de 22 de grade – în perioada 8 – 11 mai, după care nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta. Aceeași tendință este estimată și pentru regimul termic nocturn, astfel că, de la o medie de 16 grade la începutul intervalului, se va ajunge la 12-13 grade în data de 13 mai. În a doua săptămână, valorile minime de temperatură se vor situa în jurul unei medii de 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 8 și 9 mai, dar și în a doua săptămână, îndeosebi după data de 15 mai.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax