Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 21 august. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

munte Vor fi intervale cu căldură greu de suportat, dar şi perioade mai răcoroase, în următoarele două săptămâni, în Transilvania. Sunt anunţate şi zile cu furtuni şi averse. Temperaturile maxime vor fi de peste 35 de grade Celsius între 9 şi 11 august, apoi mai scăzute. Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 7-21 august, în regiuni din ţară.

În Transilvania, în primele două zile de prognoză media maximelor termice va fi de 30 de grade, apoi se va încălzi, astfel că între 9 și 11 august va urca spre 34-35 de grade. Ulterior, până în data de 13 august, media va scădea cu 8 grade, apoi va crește din nou, ușor și treptat, spre 31 de grade, în ultima zi a intervalului de prognoză.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media lor va fi de 17-18 grade. Vor urma 2 zile, în care temperaturile nocturne vor scădea cu 4-5 grade, apoi nu se vor mai modifica seminificativ și vor atinge valori în jurul a 13 grade.

Vor fi averse pe arii extinse la începutul intervalului de prognoză și în zilele de 12-13 august. În rest doar pe arii restrânse vor fi posibile averse, în general slabe cantitativ.

La munte, media valorilor termice diurne se va situa între 22 și 26 de grade până în jurul datei de 11 august, apoi va fi în scădere. Temperaturile minime nocturne se vor încadra între 10 și 16 grade.

Averse vor fi aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile ale intervalului de prognoză și în 12-13 august.

În Dobrogea şi pe litoral, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne vor fi, în general, în scădere, până în 13-14 august, când media maximelor va ajunge la 29-30 de grade, iar a minimelor la 19 grade. Ulterior, până la încheierea intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative.

Vor fi condiții pentru averse în primele zile ale intervalului de prognoză, în 13 august și în jurul datei de 18 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax