Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 21 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

munti 2 meteo Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 8 – 21 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, în primele zile ale prognozei regimul termic va fi în creștere treptată, spre o medie a temperaturilor maxime de 29 de grade pe data de 10 august. Ulterior, vremea se va răci și pe 12 și 13 august media valorilor diurne nu va mai depăși 21 – 22 de grade. Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 11 şi 12 august, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în general redusă.

În Transilvania, în primele zile ale prognozei regimul termic va fi în creștere treptată, spre o medie a temperaturilor maxime de 29 de grade pe data de 10 august. Ulterior, vremea se va răci și pe 12 și 13 august media valorilor diurne nu va mai depăși 21 – 22 de grade. Evoluția ulterioară va fi caracterizată de o încălzire a vremii, concretizată, în intervalul 15 – 21 august, prin temperaturi maxime de 26 – 27 de grade, în medie, ce vor caracteriza o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant, la valori medii de 14 – 15 grade în prima parte a intervalului și de aproximativ 12 grade între 15 și 21 august. Valori nocturne ușor mai scăzute, spre o medie regională de 10 – 11 grade, se vor consemna doar în datele de 13,14 și 15 august.

Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 11 şi 12 august, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în general redusă.

La munte, în primele 3 zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale climatologic, cu o medie diurnă regională de 18 – 20 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 10 – 11 grade. În perioada 11 – 13 august regimul termic va marca o scădere semnificativă, iar maximele diurne vor scădea spre o medie de 14 grade în data de 13 august, când și minimele nocturne vor coborî spre aproximativ 6 grade. În zilele următoare (14 și 15 august) vremea se va încălzi ușor, iar în intervalul 16 – 21 august nu vor fi variații notabile, media temperaturilor diurne se va menține în jurul a 18 grade, iar cea a minimelor nocturne va fi de 9 – 10 grade.

În prima săptămână de prognoză zilnic vor fi averse, dar pe 11 și 12 august acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, punctiform, importante cantitativ. În cea de-a doua săptămână, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi doar pe suprafețe restrânse.

În Dobrogea şi pe litoral, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic normal pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 – 30 de grade și ale celor minime de 18 – 20 de grade. O uşoară încălzire, spre o medie de 31 – 32 de grade a valorilor diurne, va avea loc în zilele de 10 şi 11 august, când și minimele vor urca spre aproximativ 21 de grade. În intervalul 12 – 14 august vremea se va răcori, urmând ca valorile medii diurne să se situeze între 26 și 28 de grade, iar cele minime nocturne să scadă spre 16 – 17 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii diurne de aproximativ 28 de grade și minime de 17 – 18 grade.

Ploi pe arii restrânse, în general slabe cantitativ, sunt prognozate pentru datele de 12 și 13 august, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax