Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare, până în 22 septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 22 septembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă în această săptămână, cu temperature medii de 27 de grade Celsius, apoi în weekend se răcește. Se va încălzi din nou, săptămâna viitoare, până la valori medii de 22 de grade Celsius. Posibile ploi sunt anunțate în perioada 14-17 septembrie.

În Transilvania, în prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi caldă în primele șase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, după care în intervalul 15-17 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre 19 grade. Ulterior, până pe 22 septembrie, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, în medie, spre 23 de grade. Media minimelor termice se va situa în prima săptămână în jurul valorii de 17 grade, iar apoi va fi cuprinsă, în general, între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 17 și 18 septembrie, când ea va fi mai scăzută, în jurul a 10-11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creștere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1-2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca până pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax