Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 23 august. Prognoza meteo pe două săptămâni. Cât durează canicula şi când vor fi ploi

Publicat

nori si soare Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 10-23 august în regiuni din ţară. În Transilvania, vod fi condiţii de caniculă, în continuare, mai ales după-amiaza, până în 17 august. Apoi se mai răcoreşte puţin. De asemenea, în perioada 15-18 august, sunt posibile averse locale.

În Transilvania, regimul termic se va situa peste mediile multianuale, în toată perioada, dar mai ales în prima săptămână, când media regională a valorilor maxime va fi de 33-34 de grade, vremea urmând să fie, local, caniculară în timpul după-amiezelor.

După 17 august, estimările arată o scădere de temperatură, spre maxime, în medie, în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 12 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori între 14 şi 18 august. Gradul de instabilitate va fi în creştere în intervalul 15-18 august, când vor fi averse cu caracter local.

În Dobrogea şi pe litoral, până în jurul datei de 16 august, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară, mai ales în partea continentală, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 33-35 de grade.

Nopţile vor fi tropicale în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media minimelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o răcorire a vremii, media temperaturilor maxime urmând să ajungă la 29-30 de grade, iar a minimelor la 18-19 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe parcursul celor două săptămâni, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurtă durată, îndeosebi în perioada 16 – 18 august.

La munte, pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, fiind estimate valori maxime, în medie, în jurul valorii de 24 de grade în prima săptămână de prognoză şi de 21-22 de grade în a doua săptămână.

Minimele termice vor fi în creştere uşoară, de la 12 grade în prima zi a intervalului, spre 14-15 grade, urmând să revină la valori în jur de 12 grade, după data de 19 august.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în perioada 14 –18 august, astfel că, mai ales în timpul după-amiezilor vor fi averse, izolat importante cantitativ. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile doar pe arii restrânse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax