Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 24 iulie. Perioade de caniculă şi furtuni. PROGNOZA meteo pe două săptămâni

Publicat

peisaj montan parau Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 11 – 24 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vor fi perioade de caniculă, dar şi zile în care temperaturile scad cu 10 grade, cu furtuni şi averse.

În Transilvania, perioada cu vreme călduroasă, pe arii restrânse caniculară, din prima jumătate a primei săptămâni de prognoză, va fi urmată de o scădere semnificativă a valorilor termice, în special a celor diurne, ce vor ajunge să se situeze în jurul unei medii de 22 de grade în intervalul 15 – 17 iulie. Şi minimele termice vor fi în scădere între 15 și 18 iulie, de la o medie regională de 15 grade, în jurul datei de 14 iulie, spre 10 grade în diminețile de 17 și 18 iulie.

În cea de-a doua săptămână, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar călduroasă după 22 iulie, cu o medie a valorilor diurne de 30 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade.

Vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse și cantități de apă însemnate, în special în perioada 14 – 17 iulie şi din nou după 22 iulie.

La munte, în perioada 11-14 iulie, procesul de încălzire a vremii se va concretiza prin creşterea mediei temperaturilor maxime de la 21 la 24 de grade, iar temperaturile minime vor creşte şi ele, în medie, de la 9 la 14 grade. Între 15 şi 18 iulie vremea va fi răcoroasă, astfel încât zilele vor fi caracterizate de temperaturi, în medie, de 13-16 grade, iar nopţile şi dimineţile vor avea minime a căror medie va fi de 6-9 grade.

În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 20-21 de grade, iar cele ale minimelor situându-se între 8 şi 12 grade.

Intervalele 14-19 iulie şi 22-24 iulie vor avea o instabilitate atmosferică accentuată, cu averse izolat însemnate cantitativ.

În Dobrogea şi pe litoral, în perioada 11-14 iulie, vremea va fi călduroasă, devenind local caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 33 de grade, procesul de încălzire resimţindu-se şi la valorile nocturne, a căror medie va creşte de la 17 la 20 de grade. Între 15 şi 18 iulie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 25-29 de grade, iar nopţile şi dimineţile vor avea minime termice a căror medie regională va fi de 16-18 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va redeveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime urcând la 31-32 de grade, iar cele ale minimelor situându-se între 17 şi 21 de grade.

Între 15-18 iulie şi spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni va crește probabilitatea de apariție a averselor.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax