Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 28 august. Prognoza meteo pe două săptămâni. Câteva zile mai calde, dar cu ploi şi furtuni

Publicat

munti pasune Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din ţară. Vremea se mai încălzeşte în următoarele zile, apoi se răceşte iar şi nu scăpăm de ploi şi furtuni.

În Transivania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 23 până la 32 de grade.

Apoi, în intervalul 21-23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade.

Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul a 12-13 grade, exceptând intervalul 20 – 23 august, când vor fi valori ceva mai ridicate, în medie de 14-16 grade.

În intervalele 15 – 19 august şi 22 – 25 august, local vor fi averse şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat sunt posibile ploi slabe.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor creşte, în medie, de la 27 până la 31 de grade. Între 21 şi 24 august se va produce o uşoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 18 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, cu valori ceva mai ridicate, de 19-20 de grade, în intervalul 19 – 23 august.

Vor predomina zilele frumoase, lipsite de ploi, iar probabilitatea pentru averse şi posibil descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 17 – 18 august.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 16 până la 22 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 18 grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 9-10 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi doar între 20 şi 23 august va avea valori mai ridicate, de 11-13 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalele 15 – 19 august şi 22 – 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat se vor semnala ploi slabe.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax