Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 28 iulie. Nopţi reci şi furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 28 iulie, în regiuni din ţară.

În Transilvania, valorile termice vor crește de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20-21 de grade și vor urca spre 29-30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul acelorași valori. Nopțile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 și 12 grade, apoi vor marca o creștere la valori de 14-16 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala aproape în fiecare după-amiază, dar cu precădere în intervalul 23 – 28 iulie.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea se va încălzi treptat dar semnificativ în intervalul 15 – 24 iulie, astfel că valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24-25 de grade și vor ajunge la 30-31 de grade. Temperaturile minime vor crește de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 – 28 iulie vor avea doar variații ușoare în jurul acelorași valori.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalele 14 – 17 iulie și 24 – 28 iulie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12-14 grade în primele zile și vor ajunge la 19-20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci ușor, dar valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice perioadei.

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în 15 și 16 iulie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax