Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 29 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza de vreme pentru regiuni din ţară în perioada 16-29 iulie. În Transilvania, temperatura aerului va avea variații în primele zile ale intervalului de prognoză. După data de 21 iulie și până la finalul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor menține constant în jurul a 27 – 28 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă pe 18-19 iulie aversele se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

În Transilvania, regimul temperaturii aerului va avea variații în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori diurne de temperatură între 23 și 27 de grade. După data de 21 iulie și până la finalul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor menține constant în jurul a 27…28 de grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 13 grade, apoi vor marca o creștere, iar între 19 și 29 iulie vor fi de 17…18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, însă pe 18 – 19 iulie aversele se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

În Dobrogea și pe litoral, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a intervalului. În 17 iulie, temperatura va crește până la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi în următoarele trei zile va scădea, până spre 27 de grade. Ulterior vremea se va încălzi din nou, astfel până spre finalul intervalului, cu mici variații, media regională a temperaturilor maxime va fi de 29 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi de creștere ușoară și treptată, de la o medie a acestora de 18…19 grade în primele două zile, până spre valori în jur de 21 de grade în a doua săptămână de prognoză.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 și 20 iulie și după data de 23 iulie.

La munte, vremea se va încălzi treptat în primele două zile, până la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade și minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scădere ușoară în jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor crește treptat până la 20 de grade, în timp ce minimele vor continua să crească ușor, până la media de 12 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă se estimează că vor cădea în intervalul 18-20 iulie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax