Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 31 august. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi mai scăzute și precipitații

cer, vremea, meteo

Publicat

cer, vremea, meteo Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile iar cantităţile de precipitaţii vor fi considerabile la nivelul întregii ţări. Media temperaturilor maxime, în Transilvania, va oscila între 20 şi 21 de grade Celsius după care va crește la 27 de grade Celsius.
În Transilvania, în intervalul 17-20 august, vremea se va răci accentuat, iar valorile termice diurne vor coborâ sub cele specifice perioadei, până la o medie regională de 20-21 de grade. În următoarele 5 zile regimul termic va fi din nou în creştere, spre medii de 26-27 de grade, apoi va rămâne relativ constant. Scăderea temperaturii aerului se va resimţi şi pe parcursul nopţilor, iar cele mai reci nopţi vor fi între 22 şi 24 august, când media regională a minimelor va fi de 10 grade. Vor fi averse pe arii extinse şi local importante cantitativ în intervalul 17-22 august, dar şi în jurul datei de 25 august. În restul intervalului acestea vor fi posibile pe arii restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ.
Pe litoral până miercuri, 19 august, valorile termice diurne vor scădea, astfel că vremea va deveni răcoroasă. După această dată se va încălzi din nou, dar media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 27 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi tendinţă. Media lor va scădea de la 21 de grade în prima zi, la 15 grade spre sfârşitul săptămânii, apoi va creşte uşor. În prima săptămână vor cădea averse, pe arii restrânse importante cantitativ, aproape în fiecare zi. În cea de-a doua săptămână, condiţiile de ploaie vor fi mai mari în jurul datei de 25 august.
La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va avea variaţii semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va creşte cu două-trei grade. Cea de-a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17-18 grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 14 grade. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până în data de 22 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate