Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 4 august. Temperaturi oscilante și furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea se răcește luni și marți, apoi se încălzește treptat, până la maxime de 31 de grade, în 1 august. Vor fi condiții de furtuni aproape în fiecare zi.

În Transilvania, în primele două zile vremea se va răci, iar în data de 23 iulie media temperaturilor maxime va fi de doar 24 de grade și va caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată. În continuare va începe un proces de încălzire treptată, ce va face ca media temperaturilor maxime să urce până la 31 de grade în data de 1 august. În ultimele zile de prognoză media maximelor termice nu va mai coborî sub 30 de grade. Temperaturile minime vor atinge în medie 15 grade în primele două zile, apoi, până în data de 25 iulie, vor scădea cu 2-3 grade. În următoarele 3 zile vor fi din nou în creștere, vor ajunge la o medie de 14 grade, apoi nu vor mai avea variații importante.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în primele două și din nou, temporar, după data de 27 iulie.

În Dobrogea și pe litoral, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la o medie de 30 de grade în prima zi, până la 27 de grade în 24 iulie. Va urma o creștere a acestora, astfel că la sfârșitul primei săptămâni media lor va atinge 30 de grade. În cea de a doua săptămână maximele termice vor rămâne relativ constante. Media temperaturilor minime va avea variații între 17 și 21 de grade în prima săptămână, iar în cea de a doua se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Trecător vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

La munte, în prima săptămână media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, iar a minimelor între 8 și 12 grade. În cea de a doua săptămână variațiile termice vor fi nesemnificative, media maximelor se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar a minimelor în jurul a 12 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și mai intense se vor semnala în primele zile de prognoză, precum și în cea de a doua săptămână.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax