Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 5 iulie. PROGNOZA pe două săptămâni. Când sunt aşteptate furtuni şi zilele mai călduroase

Publicat

nori si soare Meteorologii prezintă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiunile ţării. În Transilvania, sunt posibile furtuni în perioada 24-30 iunie, iar în primele zile din iulie vremea va fi foarte caldă. Condiţiile meteo sunt similare pentru zonele de munte, iar în Dobrogea şi pe litoral vor fi temperaturi de până la 30 de grade, în jurul datei de 5 iulie.

În Transilvania, în ultima decadă a lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23-27 de grade.

În schimb, pentru primele zile ale lunii iulie, se estimează o creştere semnificativă a temperaturilor, astfel că vremea va deveni local călduroasă. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima parte a intervalului, apoi vor fi în creştere continuă.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare în intervalul 24-30 iunie, în data de 25 iunie aversele fiind de aşteptat pe areale extinse şi în cantităţi mai însemnate.

-->

La munte, până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 14-18 grade, apoi vremea se va încălzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor creşte continuu.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în perioada 24-30 iunie, când vor fi posibile, pe suprafeţe mici, cantităţi de apă mai însemnate, în restul intervalului de referinţă fiind de aşteptat ploi izolate, de scurtă durată.

În Dobrogea, inclusiv pe litoralul Mării Negre, vremea va fi local călduroasă la mijlocul primei săptămâni, dar în special spre sfârşitul intervalului de referinţă, când valorile maxime vor fi de 28-30 de grade şi minimele de 17-20 de grade, iar în celelalte zile temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor două săptămâni, fiind posibile doar ploi de scurtă durată, cel mai probabil în jurul datei de 30 iunie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax