Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 6 septembrie. Prognoza meteo pentru ultimele zile de vară. Când se întorc ploile

Publicat

toamna Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza de vreme pentru regiuni din ţară, valabilă în intervalul 24 august – 6 septembrie. În Transilvania, temperaturile urcă la valori peste 30 de grade până la sfârşitul lunii august şi sunt posibile ploi la începutul lunii septembrie.

În Transilvania, vremea se va încălzi treptat, în intervalul 24-30 august, iar valorile termice diurne le vor depăși pe cele specifice perioadei, până la o medie regională de 30-31 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic diurn va fi în scădere, spre medii de 23-24 de grade, care vor rămâne relativ constante între 4 și 6 septembrie. Creșterea temperaturii aerului din prima săptămână se va resimți și pe parcursul nopților, iar cele mai calde vor fi între 29 august și 2 septembrie, când media minimelor va fi în jurul a 14 grade. Ulterior, această medie va scădea treptat, spre 10 grade. Probabilitatea de apariție a averselor pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 1—4 septembrie.

În Dobrogea şi pe litoral, până sâmbătă, 29 august, valorile termice diurne vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni călduroasă, cu o medie a maximelor ce va depăși 30 de grade. După 1 septembrie se va reveni treptat la regimul termic normal, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeași tendință. Media lor va urca până la 19-20 de grade la sfârșitul primei săptămâni, iar în prima zi și în intervalul 4-6 septembrie, se va situa în jurul valorii de 17 grade. Este posibil să plouă slab spre sfârșitul intervalului.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel încât media maximelor va putea depăși ușor 20 de grade. Însă, după data de 1 septembrie, aceasta va scădea cu 3-4 grade. Astfel, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15-17 grade. Cu precădere în primele și ultimele nopți, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 săptămâni, această medie va avea valori cuprinse între 10 și 12 grade. Vor fi multe zilele frumoase îndeosebi în prima săptămână. În intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, dar și sub formă de averse.

Estimările meteo sunt realizate de către ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax