Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 6 septembrie. Un nou val de caniculă, urmat de ploi. Prognoza pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru regiuni din țară în următoarele două săptămâni. În Transilvania, vremea rămâne mai rece decât de obicei până în 28 august, după care se încălzește din nou până la o medie de 31 de grade Celsius.

La începutul lunii septembrie, vremea va fi mai răcoroasă.

Vor fi ploi și furtuni până în 26 august și în intervalul 29 august – 5 septembrie.

În Transilvania, în intervalul 24-28 august, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade.

În zilele de 29 și 30 august, vemea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 de grade.

După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 24-26 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-5 septembrie.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână și călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 și 31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, astfel încât vremea va fi normală termic, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În prima săptămână, media acestora va fi mai ridicată, de 18-20 grade, până spre 20 de grade, apoi se va înregistra o scădere ușoară spre 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, până la finalul celor două săptămâni nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii.

Valorile termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16-19 grade, ușor mai ridicate în zilele de 29 și 30 august, iar minimele vor avea medii de 9-11 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptătmâni.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax