Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 7 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

vara

Publicat

cetate alba catedrala soare steag vara Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 25 iulie – 7 august, în regiuni din ţară. În Transilvania, intervalul de prognoză se va caracteriza printr-o vreme în general călduroasă, cu medii de 30 – 31 de grade ale temperaturilor maxime, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe 28 și 31 iulie, precum și pe 5 și 6 august. Averse locale se vor semnala în jurul datei de 29 iulie și în intervalul 1 – 3 august, iar în rest doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

În Transilvania, intervalul de prognoză se va caracteriza printr-o vreme în general calduroasă, cu medii de 30 – 31 de grade ale temperaturilor maxime, cele mai ridicate valorin urmând a se înregistra pe 28 şi 31 iulie, precum și pe 5 și 6 august. Temperaturile minime nu vor avea variații importante pe parcursul celor doua săptămâni de prognoză și se vor situa în jurul unei medii regionale de 15 – 16 grade, cu o ușoară tendință de scădere spre sfârșitul intervalului.

Averse locale se vor semnala în jurul datei de 29 iulie și în intervalul 1-3 august, iar în rest doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

La munte, în următoarele două săptămâni, regimul termic se va menține constant, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de normele climatologice specifice pentru sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, în medie, între 20 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12-13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în perioada 26 – 29 iulie și 1 – 3 august, când pe arii relativ extinse vor fi averse și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Ploi de scurtă durată, dar în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în celelalte zile ale intervalului de anticipație.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Astfel, în primele două zile temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade în primele două zile, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32-33 de grade, în perioada 28 iulie – 1 august. Ulterior regimul termic va scădea ușor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menține la valori medii de 20-22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar și doar cu totul izolat și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate