Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 8 iulie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 25 iunie – 8 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în următoarele zile. Abia din 4 iulie se mai încălzeşte. Vor fi în continuare posibile ploi, în această săptămână.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, iar temperaturile diurne vor avea ușoare variații și se vor situa, în general, între 21 și 24 de grade. Între 28 și 30 iunie media regională a maximelor se va menține în jurul a 24 de grade, apoi va crește ușor, iar între 4 și 8 iulie vremea va deveni normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând să atingă aproximativ 28 de grade.

În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor crește treptat, de la 7 grade la început, până la 14 grade pe 30 iunie. Nopțile din intervalul 1 – 4 iunie vor fi mai răcoroase, cu o medie termică de 10-12 grade, apoi temperaturile minime vor crește ușor și treptat, până la 14 grade pe 7 – 8 iulie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de prognoză, când local se vor înregistra și cantități de apă mai importante, dar și între 1 și 8 iulie vor fi ploi de scurtă durată, însă în general slabe cantitativ și pe arii restrânse.

În Dobrogea şi pe Litoral, în prima jumătate a intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne ce va oscila în jurul a 26 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iulie, iar media acestora va fi de 27-29 de grade. Media valorilor nocturne, pe toată durata intervalului, va avea variații între 16 și 19 grade.

În intervalul 26-30 iunie, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ, pe arii extinse, va fi ridicată. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

La munte, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor diurne se va menține în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârșitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie. Regimul termic nocturn va avea o tendință de creștere în prima săptămână, de la o valoare medie de 4 grade la început, spre 9-10 grade în jurul datei de 30 iunie, apoi temperaturile minime vor marca o scădere, spre 7 grade în jurul datei de 2 iulie, pentru ca ulterior să crească din nou spre valori normale climatologic la finalul celei de a doua săptămâni, când vor fi temperaturi nocturne de 10-11 grade, în medie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 27 și 30 iunie acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marius Rusu

    luni, 25.06.2018 at 18:44

    Vedeți că Litoral nu-i nume propriu. Numa’ zic. Poate înțelegeți voi de aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax