Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 8 septembrie. Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

Publicat

c

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru regiuni din țară, în următoarele două săptămâni, până în 8 septembrie. În Transilvania, temperaturile minime vor scădea ușor și treptat, până în jurul a 11 grade Celsius.

În Transilvania, în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade, în perioada 26-29 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 3 septembrie, spre 29 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile termice diurne vor oscila ușor în jurul valorii de 28 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14…15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 26-27 august și după data de 3 septembrie.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi călduroasă în special în primele zile, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade pe 26 și 27 august. Apoi aceasta va scădea treptat, până pe 31 august, spre 26 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, mediile maximelor termice diurne vor oscila ușor în jurul valorii de 27 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice se va situa între 18 și 21 de grade. Ulterior, minimele termice vor avea mici variații în jurul mediei de 17 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 5-7 septembrie.

La munte, media maximelor termice se va menține ușor peste 20 de grade până în data de 29 august. Apoi această medie va scădea ușor, spre 19 de grade pe 1 septembrie. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul valorii medii de 18 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, astfel că media lor se va menține în jurul a 12 grade până pe 31 august. Ulterior ea urmează să scadă ușor și treptat spre o medie de 9 grade la sfârșitul intervalului celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse însoțite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie și 4-8 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax