Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până pe 17 iunie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 4-17 iunie, în regiuni din ţară. În Transilvania, procesul de încălzire a vremii se va resimți până pe data de 9 iunie. De asemenea, probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6-8 și 9-15 iunie.

În Transilvania, procesul de încălzire a vremii se va resimți până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25…26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variațiile în ceea ce privește media temperaturilor minime vor fi nesemnificative; de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 și 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12…13 grade în fiecare noapte.

Probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6-8 și 9-15 iunie.

În Dobrogea și pe litoral, temperaturile maxime vor marca o creștere până la valoarea medie de 27 de grade în data de 6 iunie, apoi aceasta va scădea la 23 de grade în data de 7 iunie, urmând a reveni la 27 de grade pe 9 iunie. Între 10 și 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 săptămâni, urmând a fi apropiate de media de 18 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe cantitativ, dar posibil însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 4-7 iunie și în unele zile ale celei de a doua săptămâni.

La munte, deși vor fi variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o creștere pe parcursul primei săptămâni, de la 16 grade în data de 4 iunie până la 20 de grade în data de 9 iunie. În a doua săptămână, această medie regională va fi cvasistaționară și se va situa în jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor 2 săptămâni, temperaturile medii nocturne se vor situa între 9 și 11 grade.

Ploile, mai ales averse local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 4-7 iunie, 9-11 iunie și în unele zile ale intervalului 12 -17 iunie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax