Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral până în 12 iunie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi de vară şi furtuni

Publicat

vara

cetate alba catedrala soare steag vara În următoarele două săptămâni, în Transilvania vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 27 grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză sunt așteptate averse, însă acestea vor apărea pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai și în perioada 2–7 iunie.

Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 30 mai – 12 iunie.

În Transilvania, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse între 22 și 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme caldă, la începutul și sfârșitul intervalului, iar cele mai scăzute în perioada 3-7 iunie, când vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei săptămâni a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ și se vor încadra, în medie, între 10 și 13 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor apărea pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai și în intervalul 2–7 iunie.

La munte, regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade.

Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare și se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum și în
intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, până în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scadere de la medii ale maximelor de 26 – 27 de grade (mai ridicate decât cele normale), până la medii de 21 de grade (ușor sub cele obișnuite în această perioadă). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, când vremea se încălzește ușor. Temperaturile minime nu vor suferi modificări semnificative de la o zi la alta și se vor încadra, în medie, între 14 și 17 grade.

Ploi de scurtă durată, însoțite și de descărcări electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în zilele de 2 și 3 iunie acestea se vor semnala pe spații extinse și, izolat, se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax