Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral, până în 26 iunie. Când va fi caniculă şi zilele cu ploi. Temperaturi maxime în următoarele două săptămâni

Publicat

ochi de apa transalpina Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 13 – 26 iunie, în regiuni din ţară. În Transilvania, în următoarele două săptămâni, vremea va rămâne răcoroasă până în 17 iunie, când temperaturile vor creşte chiar şi cu peste 10 grade.

În Transilvania, la începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 22 de grade. Până în jurul datei de 17 iunie temperaturile vor crește chiar și cu mai mult de 10 grade, vremea va deveni călduroasă, posibil caniculară.

De la sfârșitul primei săptămâni regimul termic va fi în scădere, însă ușoară și treptată, astfel că la temperaturi specifice perioadei este posibil să se ajungă abia la sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ constante până în data de 16 iunie, apoi vor fi în creștere până spre 20 iunie, când se vor înregistra valori medii pe întreaga regiune, în jur de 17 grade. Scăderea de temperatură din următoarele zile va face ca media minimelor să coboare până în jur de 14 grade.

În intervalul 13-15 iunie vor fi averse, local importante cantitativ. Ploi de scurtă durată vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar în cele mai multe situații se vor produce pe spații restrânse.

La munte, la începutul intervalului valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade şi a celor minime de 7 grade. Din data de 15 iunie şi până în jurul datei de 17 iunie, vremea se a încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, cu maxime diurne în jurul a 26 de grade şi minime nocturne, de 15-16 grade, în medie.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu un proces de scădere ușoară și treptată a temperaturii aerului, dar până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză media regională a temperaturilor maxime nu va fi mai coborîtă de 18 grade, iar a celor minime de 10…11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor, pe arii relativ extinse şi importante cantitativ, va fi mai ridicată până în data de 15 iunie şi din nou, după 19 iunie.

În Dobrogea şi pe litoral, în intervalul 13 – 20 iunie, valorile termice diurne vor marca o creştere accentuată, de la o medie regională de 23 de grade în primele două zile, la 28-30 de grade începând de joi, 16 iunie. O creştere, în medie de aproximativ 4 grade, se va consemna şi în ceea ce priveşte regimul termic norcturn, între începutul intervalului şi cele mai calde nopţi de la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Apoi, atât temperaturile maxime cât şi cele minime vor marca o scădere uşoară şi treptată spre 28 de grade, în medie, ziua şi aproximativ 18 grade noaptea, valori apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade.

În primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi averse și se vor înregistra cantităţi mai importante de apă. Ulterior, probabilitatea de apariţie a averselor va fi redusă şi doar spre sfârşitul lunii iunie acestea îşi mai pot face apariţia sporadic.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax