Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în TRANSILVANIA până în 14 decembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când vor fi perioade cu ninsori

Publicat

alba iulia zapada ninsoare vreme nori iarna Meteorologii anunţă condiţiile de vreme pentru perioada 1-14 decembrie în regiunile ţării. În Transilvania, vor fi temperaturi în jurul valorii de zero grade în primele zile din această săptămână, iar ulterior se mai încălzeşte. Va fi mai frig din nou în 5 şi 6 decembrie.

În Transilvania, vremea va fi rece la începutul intervalului, cu maxime termice la nivelul întregii regiuni situate în jurul a 0 grade, însă ulterior, până spre data de 7 decembrie, temperaturile diurne vor creşte spre valori normale pentru această perioadă, respectiv 3-4 grade, în medie.

În a doua săptămâna de pronoză, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, astfel încât mediile diurne se vor situa în jurul a -2 grade. Media valorilor minime va fi de -4 şi -2 grade, mai scăzută în zilele de 5 si 6 decembrie, dar si spre sfârşitul intervalului de prognoză, când va fi de aproximativ -6, respectiv -7 grade.

Pe 1 şi 2 decembrie, temporar, se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe şi predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 7 decembrie.

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece şi temperaturi diurne negative, cu o medie de aproximativ -2 grade Celsius. Între 3 si 7 decembrie, regimul termic diurn va creste uşor, spre o medie a maximelor de 2-3 grade.

În cea de a doua săptămână, vremea se răceşte din nou, iar de marţi, 9 decembrie, vor predomina din nou valorile negative. Temperaturile minime vor avea valori medii între -4 grade în intervalul 4-7 decembrie şi -7, respectiv -8 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

În primele zile va ninge pe arii extinse, în general moderat cantitativ. Ulterior, până pe 7 decembrie, doar izolat mai sunt condiţii pentru ninsori slabe. După această data va ninge zilnic, local si temporar, în toate masivele montane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax