Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vremea în Transilvania, până în 29 decembrie. Vezi dacă ninge de Crăciun şi temperaturile maxime

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a temperaturilor şi precipitaţiilor pentru perioada 17 – 29 decembrie, în regiunile ţării. În Transilvania, vremea va fi mai caldă faţă de perioada precedentă, cu valori maxime de 4 grade Celsius în 19 decembrie. Precipitaţiile vor fi în special mixte şi vor apărea doar spre sfârşitul lunii.

Media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitivă, cu faze succesive de creştere şi de scădere, în Transilvania, în perioada amintită. Se va ajunge la 4 grade pe 19 decembrie, apoi media va fi în jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfârşitul intervalului se va situa între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopţi (în jurul datei de 20 decembrie), media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne şi nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei.

Nu sunt estimate decât precipitaţii slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervalului de prognoză.

La multe, în prima săptămână, vremea se va încălzi simţitor, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.

Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax