Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în România, până în 17 decembrie 2023: Zile geroase, dar și perioade cu ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

Vremea în Transilvania și în România: Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie 2023: Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vom avea parte de variații mari de temperatură. Vor alterna perioadele în care va fi mai frig cu cele în care temperaturile vor crește mai mult decât ar fi firesc pentru data din calendar.

Potrivit prognozei ANM pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 4 – 17 decembrie 2023, vor fi și ploi în majoritatea zonelor țării, în special în prima săptămână a lunii decembrie.

Vremea în Alba în săptămâna 4 – 10 decembrie 2023: temperaturile în prima săptămână din decembrie scad tot mai mult. În săptămâna care vine avem parte de zile tot mai reci. Se anunță ploi în data de 7 decembrie, iar la munte va ninge.

La munte se răcește accentuat. Temperaturile maxime nu mai trec de 3 grade Celsius, iar minimele vor fi în general negative.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 4 – 17 decembrie 2023.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Transilvania

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5…7 grade) și minime de -8…-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (-1…1 grad).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluție mai constantă a temperaturilor, cu maxime ușor pozitive și minime nocturne negative.

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Banat

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe, cu valori apropiate de și sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…5 grade) și medii ale minimelor de -4…0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2…4 grade).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4…6 grade și minime în jurul a 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Crișana

În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile, cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…4 grade) și minime de -4…-2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade) mediat regional.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4…6 grade și minime de -2…0 grade).

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (6…8 grade) și minime de -5…-2 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive, în medie de 2…4 grade și minime nocturne negative, în medie -3…-1 grad.

Regimul pluviometric va fi caracterizat prin perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Moldova

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor fi de -5…-2 grade.

În a doua săptămână din interval, 11-17 decembrie, valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad ziua și -5…-4 grade noaptea.

Probabilitatea de precipitații se va menține crescută, până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Dobrogea

Valorile termice vor crește treptat în primele zile din interval, când se vor situa ușor peste normele specifice periodei – vor fi maxime de la 4 până spre 8 grade și minime de la -2 grade spre 4 grade (mai scăzute în primele două zile).

Până la sfârșitul primei săptămâni din interval, temperaturile vor avea ușoare oscilații, urmând ca din a doua săptămână să se resimtă o scădere a acestora, situându-se în jurul celor specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de 4…5 grade și minime de -1…1 grad.

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 4 decembrie și, din nou, începând din 7 decembrie, până spre finalul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Muntenia

Regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -5 și 3 grade.

Temperatura aerului va marca o ușoară creștere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 9 grade și minime de -2…4
grade.

Precipitațiile vor fi deficitare, cu excepția intervalului 7-11 decembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. Oltenia

Temperaturile se vor menține apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -6 și 3 grade.

Regimul termic se va menține apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila ușor (maxime de 3…9 grade și minime de -3…4 grade).

Precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantități de apă moderate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 17 decembrie. La munte

Vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax