Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară în perioada 3 – 16 iunie: Zile furtunoase, dar și zile caniculare. Prognoza meteo PE REGIUNI

furtuna vremea nori prognoza meteo

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară în perioada 3 – 16 iunie: Zile furtunoase, dar și zile caniculare. Prognoza meteo PE REGIUNI. Încet, vara își intră în drepturi, încă din primele zile ale lunii iunie.

Potrivit meteorologilor ANM, în următoarele două săptămâni nu vor fi variații mari de temperatură, deși se încălzește de la o zi la alta.

Vor fi zile călduroase, chiar caniculare, cu maxime care ating 34 – 35 de grade Celsius.

Specifice acestei perioade sunt și perioadele cu instabilitate atmosferică și furtuni. Potrivit estimărilor meteo, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și după data de 10-11 iunie.

Citește și Vremea în ALBA, săptămâna 3 – 9 iunie: Ploi și furtuni, dar maxime de 30 de grade. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Reamintim că luni, 3 iunie, ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu și Galben de furtuni, ploi torențiale și grindină. Avertizarea intră în vigoare luni, 3 iunie, de la ora 12.00 și este valabilă până marți, 4 iunie, ora 03.00. În mare parte din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în intervalul 3 iunie – 16 iunie 2024.

Prognoza meteo PE REGIUNI. TRANSILVANIA

Valorile termice, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă.

Apoi, temperaturile vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie.

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză. Temperaturile vor scădea la sfârșitul perioadei de anticipație până la valori de 27… 28 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 11 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. BANAT

Valorile termice, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie și vor caracteriza o vreme călduroasă.

Apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie.

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori de 33…34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză. Apoi vor scadea spre valori de 29…30 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație.

Media temperaturilor minime se va situa între 14 și 18 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și mai ales după data de 11 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIȘANA

Temperatura aerului, cu mici variații la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie. Vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendință ușoară de scădere, dar se va menține mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie.

Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade în primele zile din interval, până la 32…33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație.

Temperaturie minime, mediate regional, se vor situa între 12 și 17 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 11 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în primele zile din interval și cu precădere după data de 11 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. MARAMUREȘ

Temperatura aerului, cu mici variații la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendință ușoară de scădere. Totuși, vremea se va menține mai călduroasă decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie.

Valorile termice diurne vor avea medii de la 24…26 de grade în primele zile din interval, până la 30…31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 27 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație.

Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa în general între 13 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 11 iunie.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 9 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta.

Temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 28 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 12 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. DOBROGEA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi ușoare alternanțe termice, mai ales în primele zile, astfel că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipație.

Media valorile termice diurne se va situa între 28 și 32 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 13 iunie), iar a celor nocturne va fi de 18…20 de grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales în intervalul 3 – 5 iunie și cu precădere după data de 13 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. MUNTENIA

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta.

Temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 10 – 11 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 12 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. OLTENIA

Până în jurul datei de 10 iunie temperatura aerului va fi în creștere, apoi va scădea ușor, astfel că pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipație.

Media valorilor termice diurne se va situa între 28 și 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 11 iunie), iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 și 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și în special după data de 12 iunie.

Prognoza meteo PE REGIUNI. LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta.

Temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile de prognoză și îndeosebi după data de 11 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax