Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iulie: Caniculă și disconfort termic, apoi furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

vremea prognoza meteo canicula

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iulie: Caniculă și disconfort termic, apoi furtuni. Prognoza meteo pe regiuni. Vremea va fi caniculară, cu temperaturi în creștere de la o zi la alta. Disconfortul termic va fi accentuat, cu maxime de 34 – 36 de grade Celsius.

Meteorologii de la ANM au anunțat că în prima săptămână de prognoză va fi foarte cald, nefiresc chiar pentru această perioadă din calendar. Apoi, în jurul datei de Rusalii se mai răcorește puțin. Temperaturile scad cu până la 5 grade Celsius.

Citește și Un val de caniculă lovește jumătate din România. Avertizare meteo Cod Galben și în Alba: Temperaturi ridicate și nopti tropicale

Imediat după Rusalii se anuță o perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta cu ploi torențiale și intensificări ale vântului.

Vremea în Alba în săptămâna 17-23 iunie și de Rusalii: Se încălzește semnificativ. Temperaturile ating valori de 35 de grade Celsius. Cel mai cald va fi chiar în weekend-ul de Rusalii. Duminică sunt anunțate furtuni, iar în a doua zi de Rusalii – luni, 24 iunie, temperaturile nu mai urcă peste 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe regiuni. TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul primei săptămâni.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei. Media temperaturilor minime va crește de la 13 grade, la 15…17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele.

În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. BANAT

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 31 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar a minimelor, de la 15 grade, la 19…21 de grade.

În 23 și 24 iunie se va răci, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade minimele și 7…8 grade, maximele.

În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, începând cu data de 23 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIȘANA

Până sâmbătă, 22 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar în ultimele zile va fi și caniculă.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 29 de grade în prima zi, până în jurul a 36 de grade în ultimele, iar a minimelor, de la 15 grade, la 18…20 de grade.

În 23 și 24 iunie se va răcori. Temperaturile vor scădea cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma minimele termice vor fi aproximativ constante, dar maximele vor crește ușor și treptat.

Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 22 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. MARAMUREȘ

Până spre finalul primei săptămâni valorile de temperatură vor fi în creștere, iar disconfort termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 27 de grade în prima zi, până în jurul a 33 de grade în ultimele trei – patru zile, iar a minimelor, de la 14 grade, la 16…18 grade.

În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua.

Prognoza meteo pe regiuni. MOLDOVA

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârșitul primei săptămâni.

Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la 33 … 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17…19 grade.

În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu aproximativ 4 grade minimele și cu 5…6 grade maximele. În zilele următoare media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. DOBROGEA

Vremea va fi caldă, călduroasă în zona continentală, în special în prima săptămână când și disconfortul termic va fi ridicat.

Media temperaturilor, pe întreaga regiunie, va avea variații, în general, între 29 și 32 de grade în cazul maximelor și între 17 și 20 de grade în cel al minimelor.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni. MUNTENIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea va fi într-un proces de încălzire treptată. Va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15…16 grade, la 19…21 de grade.

În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4…5 grade minimele și 6…7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Prognoza meteo pe Regiuni. OLTENIA

Până în data de 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până spre 37…38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15 … 16 grade, la 19 … 21 de grade.

În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor fi variații termice semnificative în cazul mediei minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni. LA MUNTE

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 … 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 … 10 grade, la 14 … 16 grade.

În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele.

În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate