Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 17 martie: Temperaturi în creștere, dar și episoade de iarnă. Prognoza meteo pe REGIUNI

primavara vremea meteo prognoza meteo ghiocei

Publicat

Cu pași repezi, primăvara își intră în drepturi. Temperaturile cresc de la o zi la alta, chiar dacă mai sunt așteptate câteva reprize de frig. Cu toate acestea, temperaturile anunțate de meteorologi rămân mai mari decât ce ar trebui să avem la început de lună martie.

Meteorologii anunță că primele două săptămâni ale lunii martie aduce o vreme frumoasă, însă se vor înregistra și variații de temperatură. Maximele vor urca până la 18 grade Celsius, iar minimele doar la munte vor mai coborî sub 0 grade Celsius.

Vremea în Alba în săptămâna 4-10 martie: Începutul săptămânii aduce zile frumoase, călduroase chiar, cu temperaturi maxime de 18 grade Celsius. Apoi, de miercuri vremea se schimbă radical și temperaturile scad simțitor, cu maxime care nu mai trec de 10-12 grade Celsius. Abia spre sfârșitul săptămânii vremea își mai revine.

Potrivit ANM, Sunt anunțate și precipitații, care la munte vor fi sub formă de lapoviță ți ninsoare.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17  martie 2024

Prognoza meteo pe REGIUNI. TRANSILVANIA

În primele două zile din interval vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15…16 grade și ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade.

În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 10…14 grade și nocturne de 0…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pe REGIUNI. BANAT

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade și ale celor nocturne de 5…6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 1…2 grade.

În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 13…16 grade și nocturne de 3…5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Prognoza meteo pe REGIUNI. CRIȘANA

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade și ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5 – 8 martie, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor în jurul a 1 grad.

În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 12…15 grade și nocturne de 3…5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Prognoza meteo pe REGIUNI. MARAMUREȘ

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade și ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor în jurul a -1 grad.

În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 11…13 grade și nocturne de 1…3 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate din interval.

Prognoza meteo pe REGIUNI. MOLDOVA

Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2…3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12…13 grade și ale celor nocturne la 2…3 grade.

În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

Prognoza meteo pe REGIUNI. DOBROGEA

Până la mijlocul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5…6 grade, iar ale minimelor de la 2…4 grade până la -2 grade.

Până în data de 12 martie vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade și ale celor nocturne la 5…6 grade.

În restul intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

Prognoza meteo pe REGIUNI. MUNTENIA

Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…4 grade până la -3 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade și ale celor nocturne spre 4 grade.

În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13…16 grade, iar minimele de 2…3 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo pe REGIUNI. OLTENIA

Până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…5 grade, până la -1…0 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade și ale celor nocturne spre 4 grade.

În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 12…14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo pe REGIUNI. LA MUNTE

În primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5…6 grade și ale celor nocturne în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade și ale minimelor în jurul a -6 grade.

În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 2…4 grade și nocturne de -4…-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax