Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 21 aprilie: Foarte cald, apoi se răcește semnificativ. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

vremea meteo primavara copaci

Vremea în Transilvania și în țară până în 21 aprilie: Foarte cald, apoi se răcește semnificativ. Prognoza meteo pe regiuni. Urmează o perioadă cu variații mari de temperaturi, în care va fi mai cald decât normal, apoi se va răci semnificativ. Sunt anunțate două episoade de răcire accentuată.

După câteva zile cu temperaturi de vară, cu maxime de trec de 27 – 28 de grade, vremea se răcește semnificativ. Temperaturile scad cu 8 până la 10 grade. Totuși, cele două episoade de răcire accentuată nu durează mult, anunță meteorologii de la ANM în prognoza meteo pe regiuni.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță că cel puțin până la jumătatea lunii aprilie vom avea o vreme caldă, mult mai cald decât ce ar trebui să avem în această perioadă din an.

”Cea de-a doua lună de primăvară și în țara noastră va fi caracterizată, cel puțin așa cum arată estimările la acest moment, ca fiind o lună mai caldă decât în mod obișnuit. Mateescu a precizat că luna martie 2024 a fost consemnată ca fiind cea mai caldă din istorie a măsurătorilor meteorologice.

VREMEA în ALBA, săptămâna 8-14 aprilie: Se încălzește până la temperaturi maxime aproape de 30 de grade. Vremea va fi în general frumoasă, cu câțiva nori. Sunt anunțate câteva averse doar în zone montane din județ.

Prognoza meteo pe regiuni. TRANSILVANIA

În primele zile de prognoză maximele vor fi în creștere. Vor fi temperaturi medii de la 24 la 26 de grade Celsius.

Apoi, după 15 aprilie se răcește semnificativ, astfel că temperaturile medii vor scădea la 16 grade în următoarele două zile. Vremea se va redresa ușor spre finalul intervalului de prognoză, când temperaturile maxime vor fi în jurul a 18 grade, mediat regional.

Temperaturile minime vor varia între medii de 2 și 8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în zilele de 9 și 10 aprilie și din nou în intervalul 18 – 21 aprilie.

Va ploua pe arii restrânse și în general slab, cu o probabilitate mai mare din 14 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. BANAT

În prima săptămână de prognoză, deși valorile termice vor varia ușor de la o zi la cealaltă, se vor situa cu mult peste normele caracteristice perioadei.

Astfel, temperaturile maxime vor avea medii între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

A doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă, dar până la finalul acesteia se vor apropia de norme. Maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 16…21 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIȘANA

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic perioadei în intervalul 8…15 aprilie. Vor fi medii ale valorilor termice maxime între 22 și 28 de grade și ale minimelor între 16 și 18 grade.

După acest interval se va răci accentuat. Astfel, temperaturile maxime vor scădea la 14 grade mediat regional și minimele la 4 grade.

După acest interval, temperaturile vor tinde spre normal, aceasta însemnând 18 grade ziua și 6 grade noaptea.

Va ploua pe arii relativ extinse în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pe regiuni. MARAMUREȘ

Vremea se va încălzi în primele trei zile de prognoză. Vor fi medii ale maximelor de la 22 la 26 de grade și ale minimelor de la 6 la 10 grade. După această dată vor urma două episoade de răcire.

Primul episod de răcire va fi în zilele de 12 și 13 aprilie.

Celălalt episod de răcire, care va fi semnificativ, va avea loc în intervalul 16…19 aprilie. Atunci, mediat regional, valorile diurne vor varia între 12 și 22 de grade, iar cele nocturne între 4 și 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va deveni ridicată după data de 16 aprilie și până la finalul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni. MOLDOVA

Până în data de 15 aprilie vremea nu va avea variații mari din punct de vedere termic. Mediile temperaturilor maxime vor varia între 22 și 26 de grade, iar ale minimelor între 6 și 10 grade.

Între 15 și 17 aprilie se va răci accentuat. Astfel, ziua vor fi 16 grade mediat regional, iar noaptea 4 grade. Apoi urmează o perioadă cu ușoare variații de temperaturi.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului. Ploi slabe se vor semnala pe suprafețe restrânse, îndeosebi după data de 16 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. DOBROGEA

Vremea va fi ușor mai caldă în prima săptămână de prognoză. Vor fi medii ale maximelor ce vor varia între 22 și 24 de grade și ale minimelor între 8 și 12 grade.

Următoarea săptămână aduce o răcire substanțială. Va fi o perioadă cu regim termic ce nu va avea variații prea mari pe parcursul intervalului si se va situa, mediat regional, la valori diurne de 18 grade și nocturne de 8 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului.

Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala izolat, cu probabilitate mai mare după data de 13 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni. MUNTENIA

Regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei în intervalul 8…16 aprilie. Cu toate acestea, valorile maxime vor avea ușoare variații, între medii de 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade.

În zilele de 17, 18 și 19 aprilie se va răci semnificativ. Atunci, ziua vor fi temperaturi, mediat regional, de 18 grade, iar noaptea de 6 grade. Temperasturile vor crește ușor până la sfârșitul  intervalului.

Ploile se vor semnala cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo pe regiuni. OLTENIA

Vremea va fi în general frumoasă și caldă în prima săptămână de prognoză. Vor fi valori maxime ce se vor situa, mediat regional, între 24 și 26 de grade și minime între 8 și 10 grade.

Între 15 și 17 aprilie se va răci brusc. Tegimul termic diurn va coborî spre 18 grade, apoi va mai urca ușor, la 20 de grade. Regimul termic nocturn se va menține în jurul a 6 grade.

Deficitul pluviometric va fi accentuat în majoritatea zilelor din interval.

Șansele de ploaie vor fi mai ridicate doar la finalul perioadei de referință.

Prognoza meteo pe regiuni. LA MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână. Cu toate acestea, vor fi variații termice de la o zi la cealaltă.

Mediile temperaturilor se vor încadra la maxime între 12 și 16 grade, iar la minime între 2 și 6 grade.

După data de 15 aprilie se va răci accentuat. Vor fi maxime ce abia vor ajunge la 6 grade mediat regional și minime la -2 grade.

Probabilitatea ca precipitațiile să se manifeste cu caracter local va fi mai ridicată după data de 17 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax