Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 22 septembrie: Temperaturi în scădere și multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni

vremea alba meteo prognoza meteo vremea

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 22 septembrie: Temperaturi în scădere și multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni. Toamna își intră treptat în drepturi. Temperaturile scad de la o zi la alta și sunt anunțate precipitații abundente.

Potrivit prognozei ANM pentru intervalul 9 – 22 septembrie, vremea se schimbă radical. Chiar dacă mai sunt variații de temperatură, se răcește treptat, așa încât maximele nu vor mai trece de 24-26 de grade Celsius. Sunt anunțate și ploi abundente, aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Vremea în Alba, în săptămâna 9 – 15 septembrie: Se răcește, mai ales începând de marți, când temperaturile scad cu aproape 10 grade Celsius față de ziua precedentă. Apoi, un ultim zvâcnet al verii, spre mijlocul săptămânii, când se mai ăncălzește puțin. În weekend se răcește din nou și sunt anunțate ploi însemnate cantitativ.

Vremea până în 22 septembrie: TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor scădea până în data de 11 septembrie. Astfel, temperaturile vor scădea de la o medie a maximelor de 28 de grade, până spre 22 de grade.

În următoarele două zile se va încălzi, în medie, cu 5 grade, iar în ziua de 14 septembrie se va răci din nou și media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele care vor urma se va încălzi treptat, dar în medie, maximele nu vor trece de 23…24 de grade.

Pe de altă parte, minimele termice vor fi în creștere în primele două zile, media urmând să atingă aproximativ 14 grade. Apoi, până în 14 septembrie aceasta va avea valori în jurul a 13 grade.

Din 15 septembrie minimele termice nu se vor mai modifica esențial, iar media lor va fi între 9 și 11 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în jurul datei de 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: BANAT

Media temperaturilor maxime va scădea, de la 30 de grade în prima zi, până în jurul a 23 de grade în cea de a doua. În următoarele două zile se va încălzi, astfel că, în 12 septembrie această medie va tinde spre 29 de grade.

Vor urma două zile de răcire, cu până la 9…10 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, iar în ultimele zile de prognoză, media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade.

În prima săptămână de prognoză și minimele termice vor avea variații, media se va situa între 11 și 16 grade.

În schimn, în cea de a doua săptămână temperaturile minime nu vor mai avea oscilații importante și media lor va fi de 11…13 grade.

Va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în data de 10 septembrie și în intervalul 13 – 16 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: CRIȘANA

În prima săptămână valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 31 de grade în data de 9 septembrie și 18 grade în 14 septembrie.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 16 grade în prima dimineață și 11 grade în ultima.

În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor și treptat. În ultimele zile, în medie, maximele vor atinge 24 de grade, iar minimele, 13 grade.

Va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în jurul datei de 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: MARAMUREȘ

Media temperaturilor maxime va scădea, de la 30 de grade în prima zi, până în jurul a 22 de grade în următoarele două zile.

În zilele de 12 și 13 septembrie se va încălzi, astfel că, această medie va tinde spre 27…28 de grade.

La sfârșitul primei săptămâni se va răci cu 7…8 grade, apoi se va încălzi din nou, ușor și treptat, pentru ca în ultimele zile de prognoză, media maximelor termice să ajungă să se situeze în jurul a 23 de grade.

În prima săptămână de prognoză și minimele termice vor avea variații, media acestora fiind între 11 și 15 grade, iar în cea de a doua nu vor mai avea oscilații importante și media va fi de 10…12 grade.

Va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în jurul datei de 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: MOLDOVA

Până în data de 13 septembrie media maximelor termice va avea valori între 25 și 28 de grade. În următoarele două zile va scădea cu aproximativ 6 grade, apoi nu va mai avea variații importante și se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Minimele termice vor fi în creștere în primele două nopți, iar media lor va ajunge să atingă 16…17 grade, în următoarele trei nopți nu se va modifica semnificativ, pentru ca din 15 septembrie să înceapă să scadă, astfel că în ultimele zile de prognoză să nu mai depășească 12…13 grade.

Din 10 septembrie temporar va ploua aproape zilnic, mai intense fiind ploile din jurul datei de 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: DOBROGEA

În primele patru zile media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 27 de grade, în 13 septembrie se va încălzi ușor. Apoi, pentru două zile regimul termic va fi în scădere, astfel că media maximelor va ajunge să atingă aproximativ 24 de grade.

În zilele care vor urma nu se vor mai semnala variații semnificative.

Minimele termice vor fi în creștere până în dimineața de 20 septembrie, când media lor va fi de 20…21 de grade; în următoarele două zile se va răcori, în medie cu 5 grade, apoi nu vor mai avea oscilații mari.

După data de 10 septembrie vor fi posibile ploi aproape zilnic.

Vremea până în 22 septembrie: MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va scădea, de la 30 de grade în prima zi, până în jurul a 26 de grade în cea de a treia. În următoarele două zile se va încălzi, astfel că, în 13 septembrie această medie va tinde spre 31 de grade.

Vor urma două zile de răcire, cu până la 6…7 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, iar în cea de a doua săptămână de prognoză, media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade.

Media minimelor termice va fi în creștere și va atinge 17 grade în dimineața zilei de 11 septembrie, pentru ca în următoarele patru zile să nu se mai modifice semnificativ.

La începutul celei de a doua săptămâni se va resimți o răcire de 4…5 grade, apoi o ușoară creștere a valorilor de temperatură minimă.

După data de 10 septembrie temporar va ploua aproape în fiecare zi, mai intens posibil în jurul datei de 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: OLTENIA

În prima săptămână valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 de grade în data de 9 septembrie și 21 grade în 15 septembrie.

Media Temperaturilor minime va fi cuprinsă între 16 grade în prima dimineață și 10…11 grade în ultima.

În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor și treptat; în ultimele zile, în medie, maximele vor atinge 24 de grade, iar minimele 13 grade.

Temporar va ploua aproape zilnic, mai intens în jurul datelor de 10 și 14 septembrie.

Vremea până în 22 septembrie: LA MUNTE

Până în data de 14 septembrie, media maximelor termice va avea variații, în general între 13 și 19 grade, iar a minimelor între 8 și 10 grade.

Apoi, maximele vor fi în medie de 12…14 grade, iar minimele de 5…7 grade.

Temporar va ploua în fiecare zi, mai intens și pe arii mai extinse în intervalul 13…15 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate