Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 3 noiembrie: Ploi puține și temperaturi în creștere. Prognoza meteo pe regiuni

toamna vremea prognoza meteo pe regiuni

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 3 noiembrie: Ploi puține și temperaturi în creștere, în intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni. Ultima parte a lunii octombrie vine cu temperaturi plăcute și puține ploi.

Meteorologii de la ANM estimează, pentru intervalul 21 octoimbrie – 3 noiembrie temperaturi de 18 – 21 de grade Celsius. Și temperaturile pe timp de noapte mai cresc puțin, așa încât nu vor fi prea multe nopți cu temperaturi negative. Sunt anunțate precipitații puține, mai ales în ultimele zile ale lunii octombrie și primele zile din noiembrie.

Vremea în Alba în săptămâna 21 – 28 octombrie: Urmează o săptămână cu zile însorite de toamnă, în toate localitățile din județ. Temperaturile maxime vor urca până la 15 – 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse înntre 5 și 6 grade Celsius. Și la munte va fi vreme frumoasă, cu maxime de 17 – 19 grade Celsius. Însă nopțile și diminețile vor fi răcoroase, cu minime de 1 – 5 grade.

Prognoza meteo pe regiuni: TRANSILVANIA

În prima săptămână din interval, respectiv în săptămâna 21 – 27 octombrie, valorile termice diurne nu vor avea variații importante, iar media acestora va fi de 17…18 grade.

Pe parcursul nopților însă, valorile termice vor fi în creștere în primele zile de la medii de -1…0 grade, spre 4 grade.

În a doua jumătate a intervalului, respectiv în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, vremea se va răci treptat. Diferențe mari de temperaturi vor fi mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor ajunge la 11…12 grade, iar minimele la 1…2 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 31 octombrie.

Prognoza meteo pe regiuni: BANAT

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 18 grade, până la medii de 20…21 de grade. De asemenea, media temperaturilor din timpul nopților va fi de 3 grade, spre 7 grade Celsius.

Până la finalul primei săptămâni variațiile termice vor fi nesemnificative. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni: CRIȘANA

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne nu vor avea variații importante. Media acestora va fi de 18…20 de grade. Pe parcursul nopților însă, valorile termice vor fi în creștere în primele zile de la medii de 2…3 grade, spre 6…7 grade.

În a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 3…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni: MARAMUREȘ

În prima săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 17 grade. În a doua jumătate a intervalului, media valorilor maxime va fi în scădere până la 12…13 grade. Pe parcursul nopților, până în data de 24 octombrie, mediile valorilor termice vor fi în creștere de la 1 grad, spre 5 grade, apoi vor scădea treptat până la 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni: MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 14  grade, până la 17 grade, iar cele din timpul nopților, de la medii de 1…2 grade, spre 8…9 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 10 grade, iar minimele se vor menține în jurul a 3…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 29 octombrie.

Prognoza meteo pe regiuni: DOBROGEA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 14 grade, până la 18 grade, iar cele din timpul nopților, de la medii de 3 grade, spre 8 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperaturile vor avea tendința să scadă ușor. În medie, maximele vor ajunge la 14 grade, iar minimele se vor menține în jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 29 octombrie.

Prognoza meteo pe regiuni: MUNTENIA

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 15 grade, până la 19 grade, iar cele din timpul nopților, de la medii de 1 grad, spre 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere și vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar ușoare oscilații în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere mai ales la începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni: OLTENIA

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 15 grade, până la 20 de grade. Creșterea valorilor din timpul nopților se va realiza până în data de 25 octombrie, de la medii de 2 grade, spre 6 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere și vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar ușoare oscilații în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni: LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului, cu ușoare oscilații de la o zi la alta, valorile termice vor avea predominant tendința de scădere. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 14 grade în data de 22 octombrie, până la 5 grade la finalul celei de-a doua săptămâni, iar ale minimelor, de la 5 grade în data de 23 octombrie, spre -1 grad la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 30 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate