Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 9 iunie: Se încălzește până la temperaturi de 30 de grade. Prognoza meteo PE REGIUNI

meteo vremea nori

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 9 iunie: Se încălzește până la temperaturi de 30 de grade. Prognoza meteo PE REGIUNI. Ultimele zile ale lunii mai aduc temperaturi potrivite datei din calendar,  dar și câteva perioade cu ploi însemnate cantitativ.

Totuși, odată cu primele zile ale lunii iunie vremea se încălzește de la o zi la alta. Sunt prognozate temperaturi maxime de 30 de grade Celsius și minime care nu coboară mai mult de 10-12 grade Celsius.

Vremea în ALBA, în săptămâna 27 mai-2 iunie: Temperaturile mai scad câteva grade în următoarele zile. Apoi, spre finalul săptămânii, se încălzește din nou și vom avea maxime de 30 de grade Celsius. Sunt anunțate și câteva ploi și furtuni, mai ales în zona de munte.

Meteorologii de la ANM au publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 27 mai – 9 iunie 2024.

Prognoza meteo pe regiuni. TRANSILVANIA

Vremea va fi normală termic la început, cu maxime de 22…24 de grade și minime de 7…10 grade, mediat regional. Din 31 mai valorile termice vor crește treptat, astfel încât vremea va deveni călduroasă, în cea mai mare parte a regiunii, până spre finalul intervalului.

Citește și Vremea până în 24 iunie. Temperaturi neobișnuite, ploi și furtuni la început de vară 2024. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Mediile maximelor vor fi în jurul a 29 de grade și ale minimelor de 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în data de 4 iunie. În celelalte zile, acestea vor apărea doar pe spații mici.

Prognoza meteo pe regiuni. BANAT

Până în data de 30 mai, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă spre sfârșitul acestei săptămâni. Cu mici variații, vremea se va menține la fel de călduroasă și în a doua săptămână din interval.

Temperaturile maxime vor avea medii de la 24 spre 30 de grade, iar minimele se vor situa între 10 și 16 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în zilele de 29 și 30 mai și din nou după data de 4 iunie, când se va manifesta pe suprafețe mai extinse.

Prognoza meteo pe regiuni. CRIȘANA

Cu mici variații, până în data de 31 mai, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice în această perioadă.

Astfel, mediile maximelor vor fi între 24 și 26 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade.

De la sfârșitul acestei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel încât vremea va deveni și se va menține călduroasă. Vor fi maxime în jurul a 28 de grade și minime de 14…16 grade, mediat regional.

Instabilitatea atmosferică se va păstra pe tot parcursul intervalului. Totuși, se va manifesta mai intens și pe suprafețe mai mari în zilele de 29 și 30 mai și foarte probabil în data de 4 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni. MARAMUREȘ

În intervalul 27 – 30 mai, valorile termice vor varia de la o zi la cealaltă, dar în medie se vor înregistra maxime între 23 și 25 de grade și minime între 10 și 12 grade.

După data de 31 mai se va încălzi semnificativ, astfel încât temperaturile vor fi peste cele caracteristice perioadei. Vor fi valori mediate regional între 26 și 28 de grade ziua și între 14 și 16 grade noaptea.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare din data de 29 mai.

Prognoza meteo pe regiuni. MOLDOVA

În primele zile din interval, valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei. Vor fi medii ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor în jurul a 11 grade.

Din 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii și se va menține așa, doar cu mici variații, inclusiv în a doua săptămână de prognoză.

În medie, regimul termic diurn va fi de 30…32 de grade, iar cel nocturn de 14…16 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată între 29 și 31 mai, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.

Prognoza meteo pe regiuni. DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului, valorile termice vor crește treptat, de la temperaturi maxime de 19…20 de grade, până în jurul a 28 de grade și minime de la 10…11 grade până spre 16 grade.

Până spre finalul intervalului vor mai fi mici variații, însă temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 30 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru acea perioadă la nivelul întregii regiuni.  iar cele minime vor fi în jurul a 17 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pe regiuni. MUNTENIA

Tendința generală la nivelul întregii regiuni va fi de încălzire treptată în prima săptămână a intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 23…24 de grade în primele zile din interval, până spre 31…32 de grade în data de 2 iunie.

De asemenea, temperaturile minime vor crește de la 10…11 grade până spre 16 grade.

În următorul interval, până pe data de 9 iunie, vremea se va menține călduroasă, deși vor mai fi mici variații.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în intervalul 6 – 8 iunie. În celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

Prognoza meteo pe regiuni. OLTENIA

În primele zile ale intervalului vor fi mici variații termice și se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 25 de grade și minime de 10…11 grade.

Din data de 30 mai se va încălzi treptat și se vor înregistra maxime până spre 31…32 de grade și minime de 15…16 grade, mediate la nivelul întregii regiuni.

Așadar, în a doua săptămână din interval se vor înregistra maxime termice în jurul a 30 de grade, caracterizând astfel o vreme caldă pentru această perioadă și minime în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 29 și 31 mai și din nou între 3 și 7 iunie. În celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

Prognoza meteo pe regiuni. LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variații notabile în primele zile de prognoză, dar va înregistra un proces de creștere din data de 1 iunie.

Astfel că, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei și ulterior se va mai răci doar ușor.

Maximele vor fi în medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax