Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară, până la finalul lunii ianuarie. Prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni

Publicat

vremea decembrie judetul alba meteo alba iulia

Vremea în Transilvania și în țară, până la finalul lunii ianuarie. Prognoza meteo pe regiuni: Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vom avea parte de variații de temperatură.

Potrivit meteorologilor, vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, iar din ultima săptămână a prognozei, din 20 ianuarie 2024, vremea va intra într-un proces de răcire la nivelul întregii țări.

Vremea în Alba, în săptămâna 15 – 21 ianuarie 2024, meteorologii anunță că temperaturile urcă până la maxime de 6 grade, însă vor fi variații de la o zi la alta.

Sunt prognozate și câteva ploi și ninsori.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 15 – 28 ianuarie 2024.

Vezi și: Atenționare meteo de vreme rea: Precipitații moderate cantitativ, depuneri de polei și intensificări ale vântului

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Transilvania

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative.

În prima zi media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2…0 grade, apoi va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade.

Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere a temperaturilor maxime până la o medie de 7…8 grade și minime ce vor deveni ușor pozitive în dimineața zilei de vineri (19 ianuarie).

Citește și VREMEA în Alba, în weekend, 19 – 21 ianuarie 2024. Frig, ploi și ninsori. Prognoza meteo pe localități

Ulterior vremea se va răci, astfel încât în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar a celor minime de -12….-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2…4 grade, iar noaptea valori în general de -5…-3 grade.

Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului, în 19 și 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Banat

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative.

În prima zi media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de -1…0 grade, apoi va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2…3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade.

Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade a temperaturilor maxime și la o medie de 2…5 grade pentru valorile minime.

Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade și minime de -7…-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor fi în medie de 6…8 grade, iar cele minime de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Crișana

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative.

În primele două zilei media regională a maximelor va fi de 1…3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8…-7 grade.

Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime și la o medie de 2…5 grade pentru valorile minime.

Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1…2 grade și minime de -8…-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5…6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade.

Temporar vor fi precipitații la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Maramureș

Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta.

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade.

Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7…8 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2…3 grade.

Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1…0 grade, iar a celor minime de -10….-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în 15 și 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Moldova

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade.

Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 5…7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 1…2 grade.

Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -10…-8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Dobrogea

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a minimelor de 2…3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6…7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4…-3 grade.

Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11…12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5…6 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6…-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Muntenia

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1…0 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile
nocturne vor scădea spre -6 grade.

Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 9…10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0…2 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. Oltenia

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4…6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7…-1 grad.

Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6…7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1…0
grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8…-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…10 grade, iar a celor minime de -1…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în intervalul 19…21 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 28 ianuarie. La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9…-8 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile
nocturne vor scădea spre -12 grade.

Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 3…4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0…1 grad.

În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0…1 grad, iar a celor minime de -5…-4 grade.

Temporar vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie și după 24 ianuarie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax