Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până la sfârșitul lunii martie: Câteva episoade de iarnă. Prognoza meteo pe regiuni

prognoza meteo vremea

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până la sfârșitul lunii martie: Câteva episoade de iarnă. Prognoza meteo pe regiuni. Luna martie se pare că se va încheia în același mod în care a început. Vor fi perioade în care vom mai avea câteva episoade serioase de iarnă, cu temperaturi negative. Acestea vor alterna cu perioade cu vreme frumoasă, în care vom avea temperaturi generoase, până spre 20 de grade Celsius.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în Transilvania și în țară. Conform prognozei, vor alterna perioadele frumoase în care temperaturile urcă până spre 20 de grade Celsius, cu perioadele în care iarna pare că nu se lasă dusă.

De asemenea, sunt anunțate și precipitații consistente, atât de așteptate de agricultori. La munte, acestea vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea în județul Alba în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Vremea ne surprinde cu două anotimpuri într-o singură săptămână. În prima parte va fi destul de rece, cu temperaturi maxime care nu trec de 10 grade Celsius. Apoi, spre sfârșitul săptămânii se încălzește și vom avea temperaturi maxime de 20 – 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. BANAT

În primele două zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 14 grade, până spre 10 grade. Ulterior, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade.

Citește și Vremea în România în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Ploi și ninsori, apoi temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo

În 27 martie este estimată o nouă scădere până la valori termice maxime în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 17…18 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 – 21 martie, vor crește semnificativ în 24 și 25 martie, când media acestora va atinge 7…8 grade, iar în a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile de 3…5 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. CRIȘANA

Valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade.

În a doua jumătate a intervalului, este estimată o nouă scădere, cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, când media temperaturilor maxime este estimată a fi de 13…14 grade, apoi tendința va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17…18 grade.

Sunt așteptate nopți reci în perioada 18 – 21 martie (minime în general de -2…0 grade), ce va fi urmată de o creștere, astfel pentru 24 și 25 martie sunt prognozate valori în jurul a 7 grade, iar până la finalul lunii media acestora va fi de 3…4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. TRANSILVANIA

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 și 10 grade și minime între -2…0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresioare. Un interval mai cald este estimat între 22 și 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 și 18 grade, iar a celor minime va fi de 3…4 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creștere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade și minime de 2 grade.

Precipitații slabe se vor semnala între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 24 – 28 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. MARAMUREȘ

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general de 8…10 grade și minime de -3….-1 grad. Un interval mai cald este estimat între 22 și 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 și 18 grade, iar a celor minime va fi de 4…6 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creștere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade și minime de 3…4 grade.

Precipitații slabe și izolate sunt posibile în primele zile din interval, însă cu o probabilitate mai ridicată și pe arii mai extinse vor fi între 24 și 28 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. MOLDOVA

În perioada 18 – 21 martie valorile termice diurne se vor situa ușor sub normalul climatologic, astfel încât la nivelul regiunii vor fi valori în general de 5…8 grade. Ulterior, până 24 martie, se va încălzi treptat până la medii de 16…18 grade. Pe 27 și 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturii până la valori termice de 13…14 grade, ce va fi urmată de o încălzire ușoară spre finalul lunii.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 – 22 martie, vor crește la 4…5 grade în zilele de 24, 25 și 26 martie, iar până la finalul intervalului, caracteristice vor fi valorile de 2…3 grade.

Local se vor semnala precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 25 – 29 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. DOBROGEA

Valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 7 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, tendința va fi de încălzire, în special în perioada 23 – 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de peste 15…16 grade, iar pentru finalul lunii, caracteristice vor fi valorile termice de 13…14 grade.

Scăderea de temperatură se va resimți și în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3…5 grade, iar în 20 și 21 martie se vor apropia de 0 grade. După 23 martie, media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, chiar mai ridicată în 25 și 26 martie spre 7…8 grade.

Local se vor semnala precipitații între 18 și 22 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în intervalul 26 – 29 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. MUNTENIA

Valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie regională de 13…14 grade în prima zi până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, tendința va fi de încălzire, în special în perioada 23 – 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de 18…20 grade, iar pentru finalul lunii caracteristice vor fi valorile termice de 14…16 grade.

Scăderea de temperatură se va resimți și în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3…4 grade, iar în 20, 21 și 22 martie se vor apropia de 0 grade în cea mai mare parte a regiunii. După 23 martie, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, chiar mai ridicată în 25 și 26 martie spre 6 grade.

Local se vor semnala precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate mai ridicată și în intervalul 26 – 29 martie.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. OLTENIA

Valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie de 16 grade în prima zi, până spre 10 grade în 19 martie. Ulterior, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade. În 27 și 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturilor maxime, la valori în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o tendință de încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 16…17 grade.

Și în această regiune sunt estimate minime în jurul a 0 grade în 20 și 21 martie, însă acestea vor crește semnificativ în 25 și 26 martie, când media acestora va atinge 6…7 grade, iar până la final de martie, caracteristice vor fi valorile în jurul a 4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 25 și 29 martie. În restul zilelor, precipitații vor fi pe arii restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni, până la finalul lunii martie. LA MUNTE

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întrega zonă ce va oscila între -2 și 2 grade și minime în general de -6 … -4 grade. Între 22 și 26 martie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni predonderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade și minime de -2…0 grade.

Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile și în intervalul 25 – 29 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate