Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte. Când mai cresc temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

domeniul schiabil sureanu

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, temperaturile minime vor fi negative și posibile precipitații sunt așteptate doar la munte, în perioada 9-12 ianuarie.

În județul Alba, la altitudini mai joase, temperaturile maxime variază între -1 grad și 4 grade, în următoarele două săptămâni. La munte, maximele vor fi între -5 și 5 grade Celsius. Deocamdată, meteorologii prognozează ninsori în județul Alba doar după data de 19 ianuarie.

Temperaturile maxime urcă la valori peste zero grade Celsius, din acest weekend. Vor fi maxime de 3-4 grade Celsius.

Vezi VIDEO: Minunea apei din Israel. De Bobotează, râul Iordan îşi schimbă cursul

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși cu ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 0 și 5 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -8 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -12 și -10 grade.

De-a lungul celor două săptămâni de prognoză regimul pluviometric va fi deficitar.

La munte, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deși cu ușoare variații, vor fi cuprinse între 0 și 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -7 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade.

Trecător vor fi condiții pentru precipitații în prima zi și în intervalul 9-12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax