Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până de Mărțișor. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

soare

soare iarna zapadaAdministraţia Naţională de Meteorologie a prezentat prognoza condiţiilor de vreme în intervalul 16 februarie – 1 martie, pentru toate regiunile din ţară. În Transilvania şi la munte, vremea va fi în continuare rece, mai ales noaptea. După 20 februarie, vremea se va încălzi treptat.

În Transilvania, în perioada 17 – 19 februarie vremea va fi rece, cu precădere noaptea, când gerul se va instala în toată regiunea. Maximele temperaturii aerului vor fi cuprinse în medie între -3 și 1 grad, iar minimele între -14 și -9 grade, cu valori chiar mai scăzute în depresiuni.

După 20 februarie, vremea se va încălzi treptat, astfel că vor fi valori termice vor fi de 4 – 8 grade în medie ziua şi -4 și -2 grade noaptea. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, vor fi posibile uşoare variaţii de la o zi alta, dar în general temperaturile se vor menţine peste cele normale pentru sfârşitul de februarie.

În prima săptămână doar trecător vor fi ninsori şi lapoviţe, în special în estul regiunii, apoi va creşte probabilitatea pentru precipitaţii locale, mixte.

La munte, intervalul de prognoză debutează cu o vreme rece, chiar geroasă noaptea, urmând a se înregistra maxime între -8 și -2 grade şi minime între -14 și -8 grade, în medie. În schimb, începând cu data de 20 februarie, temperaturile vor fi în creştere, depăşind regimul termic normal al perioadei. Astfel, vor fi valori pozitive ziua, iar pe timpul nopţilor între -6 și -4 grade, în medie. Până la sfârşitul celor două săptămâni nu sunt de aşteptat variaţii termice semnificative.

În prima săptămână pe areale restrânse vor fi ninsori slabe, trecătoare, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, cu caracter local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax